Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Češi budou hrát přes den, do United Cupu vstoupí 29. prosince proti Norům

Karolína Muchová by neměla na United Cupu chybět.
Karolína Muchová by neměla na United Cupu chybět.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. října?

Hlavní události

07:22 – Po včerejším rozlosování United Cupu je znám už také časový harmonogram turnaje. Čeští tenisté, jejichž lídry by měli být Karolína Muchová a Tomáš Macháč, v Sydney vstoupí do soutěže smíšených družstev až třetí hrací den 29. prosince zápasem proti Norům s Casperem Ruudem v sestavě. Na Nový rok pak vyzvou loňské finalisty Poláky Igu Šwiatekovou s Hubertem Hurkaczem. Oba duely se budou hrát během denního programu, v případě postupu Češi nastoupí už 2. ledna večer k utkání o postup do semifinále. Více informací najdete v článku.

Další zprávy

11:04Kateřina Siniaková v Číně na třetím turnaji v řadě zvládla své úvodní vystoupení. Na podniku WTA 250 v Guangzhou nejvýše nasazená Češka zametla 6:2, 6:1 se zkušenou Chorvatkou Petrou Martičovou, s níž vyhrála i čtvrtý vzájemný duel. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Američankou Alyciou Parksovou (H2H 2:0), jež se do hlavní soutěže dostala jako náhradnice.

09:10Clara Tausonová na podniku WTA 500 v Toku dostala po neúspěchu v kvalifikaci šanci na reparát a na úvod hlavní soutěže z pozice lucky losera uspěla, když znovu po třech týdnech přehrála hladce ve dvou setech domácí Nao Hibinovou (6:2, 6:3). O čtvrtfinále na třetím turnaji po sobě si 21letá Dánka zahraje s grandslamovou šampionkou Američankou Sofií Keninovou (H2H 1:0).

08:06 – 254. hráčka světa Han Shi si na podzim odbývá debut na okruhu WTA a v hlavní soutěži si na druhý pokus připsala premiérovou výhru. Devatenáctiletá Číňanka slaví na domácí půdě v Guangzhou, kde si poradila 6:1, 6:7, 6:3 s francouzskou kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou.

07:14Sajaka Išiiová na domácí půdě v Tokiu po úspěšně absolvované kvalifikaci slaví vítěznou premiéru v hlavní soutěži turnaje WTA. Devatenáctiletá Japonka ze třetí světové stovky deklasovala dvakrát 6:1 ještě o rok mladší krajanku Saru Saitóovou, jež minulý týden v Ósace postoupila dokonce do čtvrtfinále.

06:43 – Světová devítka Darja Kasatkinová po triumfu v Ningbu vstoupí do další pětistovky v Tokiu zápasem proti Mccartney Kesslerové (H2H 0:0). Americká tenistka v prvním kole porazila dvakrát 6:3 Italku Elisabettu Cocciarettovou a oplatila jí letošní porážku z Charlestonu.