Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Berrettini v Alpách vyhrál 18 setů v řadě, Fruhvirtová v boji o semifinále padla

Matteo Berrettini na alpské antuce vyhrál 9 zápas během 11 dnů
Matteo Berrettini na alpské antuce vyhrál 9 zápas během 11 dnůProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 26. července?

Hlavní události

20:40Jakub Menšík si v chorvatském Umagu o první titul z turnaje ATP nezahraje. Osmnáctiletý Čech ve svém druhém semifinále a prvním na antuce podlehl 4:6, 1:6 světové sedmnáctce Lorenzu Musettimu z Itálie a může se vydat směr Paříž na olympijskou premiéru. 

Sestřih zápasu

Jakub Menšík na Lorenza Musettiho nestačil
Livesport

19:02Francisco Cerúndolo v semifinále antukového turnaje ATP 250 v chorvatském Umagu porazil 7:6, 6:4 šampiona z roku 2017 a letos nasazenou jedničku Andreje Rubljova a ukončil více než čtyři roky dlouhé čekání na své celkově 5. finále. O 3. titul si pětadvacetiletý Argentinec zahraje s Jakubem Menšíkem, nebo Lorenzem Musettim.

Sestřih zápasu

Francisco Cerúndolo vyřadil Andreje Rubljova
Livesport

15:34Linda Fruhvirtová si znovu po týdnu na turnaji ITF W100 na Pyrenjském poloostrově zahrála čtvrtfinále, ale na první letošní semifinále znovu nedosáhla. Na tvrdém povrchu v portugalském Figueira Da Foz devatenáctiletá Češka podlehla po takřka třech a půl hodinách boje 4:6, 7:5, 6:7 bývalé světové desítce Kristině MladenovicovéMatteo Berrettini z Francie, jež tento týden přerušila sérii osmi porážek. 

14:11Matteo Berrettini po triumfu ve švýcarském Gstaadu pokračuje na vítězné vlně i na dalším antukovém turnaji ATP 250 v horském středisku v rakouském Kitzbühelu. Německého finalistu z roku 2020 Yannicka Hanfmanna porazil dvakrát 6:4 a svou neporazitelnost prodloužil již na 9 zápasů a 18 setů. O druhý titul během dvou týdnů se osmadvacetiletý Ital utká s Francouzem Hugem Gastonem. Více informací najdete v článku

13:03Magda Linetteová ve finále Livesport Prague Open smetla 6:2, 6:1 krajanku Magdalenu Frechovou a den před startem olympiády ukončila více než čtyřleté čekání na třetí titul. Polská přemožitelka Lindy Noskové ve Stromovce slaví premiérový triumf na antuce, naopak o šest let mladší Frechové se finálový debut vůbec nepovedl. 

Rozhovor s Linetteovou

Rozhovor s Magdou Linetteovou po triumfu na Livesport Prague Open
Livesport

10:56Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vítěznou chemii neztratily. Den před startem olympijského turnaje, na němž budou v Paříži obhajovat zlaté medaile z Tokia, slaví triumf na domácím Livesport Prague Open. Nejvýše nasazené Češky prošly soutěží na antuce ve Stromovce, kde se vedla sebe představily poprvé v sezoně, bez ztráty setu. Ve finále sedminásobné grandslamové šampionky přehrály 6:3, 6:3 vítězky pěti grandslamů ve čtyřhře žen Lucii Šafářovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou, které spolu hrály po šesti letech.

Rozhovor s Krejčíkovou a Siniakovou

Rozhovor s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou po triumfu na Livesport Prague Open
Livesport

Další zprávy

22:33Mirra Andrejevová na antuce v rumunském Iasi slaví zisk prvního titulu na okruhu WTA. Sedmnáctiletá Ruska uspěla hned ve svém prvním finále, v němž hrála s krajankou Jelinou Avanesjanovou 5:7, 7:5 a 4:0 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala. V semifinále přitom musela odvracet dva mečboly Olgy Danilovičové.

20:01 – Souběžně s olympiádou se ve Washingtonu bude konat také mužský turnaj ATP 500. Nasazenou jedničkou bude Rus Andrej Rubljov, kterého čeká bleskový přechod z antuky, na které hrál ještě dnes v Chorvatsku. O první výhru v přípravě na US Open se bude snažit domácí Ben Shelton, jenž tento týden zaváhal v Atlantě. Z TOP 30 startují ještě Karen Chačanov, Sebastian Korda a Frances Tiafoe

19:44 – Ve Washingtonu byl rozlosován podnik WTA 500, který se bude hrát souběžně s olympijským turnajem. Navzdory hrám pod pěti kruhy v Paříži se na první akci v rámci US Open Series sjelo do metropole Spojených států amerických velmi silné startovní pole v čele se světovou trojkou Arynou Sabalenkovou. Představí se také dvě české tenistky - Karolína Plíšková v prvním kole narazí na Číňanku Yafan Wang, Marie Bouzková čeká na soupeřku z kvalifikace. 

11:49Rafael Nadal by měl patřit na milované antuce Roland Garros k hvězdám olympijského tenisového turnaje, ale v dějišti her zrušil trénink a otazník tak opět visí nad jeho zdravotním stavem. Trenér Carlos Moya pro španělský rozhlas Onda Cero Nadalův start ve čtvrtek zpochybnil, dnes už byl optimističtější. Nadal se s deblovým partnerem Carlosem Alcarazem společně připravovali, antukový král měl opět obvázané pravé stehno. "Jsme optimisté, že v sobotu bude hrát čtyřhru s Alcarazem. Jak to bude pak, nevím," řekl Moya.

10:32 – 14. hráč světa Ben Shelton svůj první zápas v rámci přípravy na US Open nezvládl. Na domácí půdě v Atlantě jednadvacetiletý Američan překvapivě nestačil stejně jako loni na čínského teenagera Juncheng Shanga, kterému podlehl 6:7, 4:6 a prohrál i třetí vzájemný zápas.

10:28 – Jakub Menšík si v pátek večer na antuce v Umagu zahraje o druhé finále na okruhu ATP proti světové sedmnáctce Lorenzu Musettim (H2H 0:0). Druhý nasazený Ital v nočním čtvrtfinále zdolal 5:7, 6:3, 6:0 srbského šampiona z roku 2019 Dušana Lajoviče.

08:57 – Start Rafaela Nadala na olympijském turnaji v Paříži je podle jeho trenéra Carlose Moyi kvůli zranění stehna nejistý. "Bolest se postupně zhoršovala, takže Rafa musel trénink předčasně ukončit. Nechceme nic vynucovat, uvidíme, zda bude do začátku turnaje stoprocentně fit," citovala Moyu agentura AFP.

08:25 – Čtvrtou tenistku světového žebříčku Jelenu Rybakinovou připravily o olympijský turnaj v Paříži následky zánětu průdušek. Ve čtvrtek až po losu oznámila, že se her nebude moci zúčastnit, později pětadvacetiletá reprezentantka Kazachstánu vysvětlila důvod. Onemocněla po Wimbledonu, na němž před dvěma týdny podlehla v semifinále pozdější šampionce Barboře Krejčíkové. Více informací najdete v článku