Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraze znovu trápí zranění, v Acapulcu si nezahraje ani Norrie

Carlos Alcaraz si nejspíš v Acapulcu nezahraje.
Carlos Alcaraz si nejspíš v Acapulcu nezahraje.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 28. února?

23:53Kateřina Siniaková skončila na turnaji v mexickém Monterrey v prvním kole. Kamille Rachimovové z Ruska podlehla 6:7, 6:2 a 6:7.

23:20 – Po Alcarazovi přišel turnaj v Acapulcu o další osobnost. Odhlásil se také Cameron Norrie. Jako důvod uvedl únavu.

20:50 – Čtvrtá nasazená Elise Mertensová vstoupila vítězně do turnaje v mexickém Monterrey. Belgičanka porazila Dianu Shnaiderovou za 70 minut 6:0 a 6:4.

Sestřih utkání Mertensová – Shnaiderová.
Livesport

20:03 – "Několik týdnů jsem se potýkal se zraněním a zabralo mi to trochu času než jsem si opravdu zvykl na držení rakety. Doufám, že s postupem turnaje se mi podaří zvýšit úroveň," řekl po výhře Novak Djokovič.

Rozhovor s Novakem Djokovičem.
Livesport

19:10 – Vynikajícím způsobem se prezentoval Tomáš Macháč v prvním kole v Dubaji, až po velkém boji prohrál 3:6, 6:3, 6:7 s Novakem Djokovičem. Světové jedničce vzdoroval 2,5 hodiny.

Sestřih utkání Djokovič – Macháč.
Livesport

18:45 – Španělský tenista Rafael Nadal nebude kvůli zranění obhajovat loňskou finálovou účast na Masters v Indian Wells. O odhlášení vítěze 22 grandslamů informovali pořadatelé na Twitteru. Šestatřicetiletý Nadal nehraje od lednového Australian Open, kde jako obhájce i kvůli zranění skončil už ve druhém kole. Šampion z Indian Wells z let 2007, 2009 a 2013 má problémy s kyčlí.

16:15Daniil Medveděv nenašel v únoru jediného přemožitele. Bývalý lídr žebříčku si v Dubaji poradil 6:4, 6:2 s lucky loserem Matteem Arnaldim, prodloužil svou neporazitelnost na 10 zápasů a stále může navázat na triumfy v Rotterdamu a Dauhá. O první čtvrtfinále v tomto dějišti se utká s Alexanderem Bublikem.

Sestřih zápasu Medveděv – Arnaldi
Livesport

16:15 – "V Dubaji jsem dlouho nehrál, takže jsem šťastný, že jsem tady vyhrál svůj první zápas a těším se na další," prohlásil Medveděv v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Medveděva.
Livesport

14:25Félix Auger-Aliassime zahájil svůj debut v Dubaji vydřeným vítězstvím 7:6(4), 3:6, 6:3 nad Maximem Cressym. Američanovi, který v utkání trefil 27 es a spáchal 25 dvojchyb, oplatil po třech hodinách loňskou porážku z Wimbledonu. O čtvrtfinále na třetím turnaji v řadě si nasazená čtyřka zahraje s Lorenzem Sonegem.

Sestřih zápasu Cressy – Auger-Aliassime
Livesport

14:25 – "Dnes jsem se v celém tom velmi dlouhém prvním setu cítil klidný a dokázal jsem přitlačit, když to bylo potřeba," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Auger-Aliassime.

Pozápasový rozhovor Augera-Aliassimea.
Livesport

13:50Dalibor Svrčina se po senzačním tažení na Australian Open nadále trápí a z posledních pěti zápasů čtyři prohrál. Dvacetiletý Čech nestačil v prvním kole na challengeru v Puné 4:6, 6:7(4) na o dva roky staršího krajana a kvalifikanta Dominika Palána, který figuruje až v páté stovce žebříčku a poprvé se na této úrovni dostal do druhého kola. V něm narazí na domácího Sumita Nagala.

10:35 – Světová dvojka Carlos Alcaraz podle svého trenéra nejspíš vynechá v tomto týdnu turnaj v Acapulcu. Hvězdný Španěl si poranil nohu v nedělním finále v Riu de Janeiro, v němž vedl nad Britem Cameronem Norriem 7:5, 3:0, ale nakonec prohrál.

09:55 – Čtvrtý hráč světa Casper Ruud v Acapulcu téměř dvě hodiny po půlnoci udolal po bezmála tříhodinové bitvě 6:4, 4:6, 7:6 hráče ze čtvrté světové stovky Argentince Guidu Andreozziho a v šestém letošním zápase si připsal teprve třetí vítězství. Ve druhém kole se norský tenista utká s dalším kvalifikantem Japoncem Tarem Danielem.

08:15 – Desátý hráč světa Holger Rune se necelé dva týdny po skreči způsobené bolestmi zápěstí vrátil vítězstvím. V Acapulcu 19letý Dán porazil 6:7, 6:4, 6:2 amerického čtvrtfinalistu letošního Australian Open Bena Sheltona.

07:30Marie Bouzková skončila na turnaji WTA 250 v Monterrey překvapivě v prvním kole. Druhá nasazená Češka, jež v Mexiku zaznamenala spoustu úspěchů a kariérních milníků, prohrála 4:6, 2:6 se stou hráčkou světa Karolínou Annou Schmiedlovou ze Slovenska, s níž přitom v minulosti dvakrát a rovněž v Mexiku neztratila ani set. Více informací najdete v článku.

07:20Denis Shapovalov na podniku ATP 500 v Acapulcu zdolal 6:7, 6:0, 7:5 srbského vrstevníka a souseda ve světovém žebříčku Miomira Kecmanoviče, s nímž si poradil i počtvrté, a přerušil sérii tří porážek. O čtvrtfinále si kanadský tenista zahraje s nejvýše nasazeným Američanem Fritzem, s nímž vede ve vzájemné bilanci výrazně 6-2.

06:20 – Další posun ve světovém žebříčku zaznamenal Taylor Fritz. Stále teprve pětadvacetiletý tenista se posunul ze sedmého na páté místo. Zároveň se díky tomu stal prvním Američanem od roku 2009, který se objevil v TOP 5. Tehdy mezi nejlepší pěticí figuroval Andy Roddick.

06:15 – Španělský tenista Pedro Martínez na antuce v chilském Santiagu, kde před rokem získal svůj jediný titul na okruhu ATP, končí už v prvním kole. S Němcem Yannickem Hanfmannem prohrál v repríze loňského čtvrtfinále jednoznačně 2:6, 0:6, byť se hrálo přes hodinu a půl.