Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz získal prestižní cenu Laureus za průlom roku

Alcaraz sbírá jednu trofej za druhou.
Alcaraz sbírá jednu trofej za druhou.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 9. května?
Moment dne WTA z utkání Strýcová – Zanevská.
Livesport

22:12Leylah Fernandezová na osmém turnaji po sobě nevyhraje v hlavní soutěži víc jak jeden zápas. Na antuce v Římě kanadská tenistka nezvládla hned své úvodní vystoupení, Aliaksandře Sasnovičové podlehla 6:7, 6:4, 3:6.

Sestřih utkání Sasnovičová – Fernandezová.
Livesport

18:45Jiří Veselý neprožívá po takřka osmiměsíční pauze způsobené zraněním ideální návrat na kurty. Bývalá česká jednička dnes dohrála na challengeru Sparta Prague Open v prvním kole, Španělovi Pablu Llamasovi podlehla 4:6, 5:7. Přestože si Veselý poranil před dřívějším návratem v Ostravě tříslo a chyběl minulý týden na Štvanici, nyní se již cítí fit. Novinářům řekl, že zůstává trpělivý a věří, že výkony se zlepší s počtem odehraných zápasů.

18:10 Vít Kopřiva na antuce v Římě skončil při své premiéře v kvalifikaci turnaje Masters 1000 v závěrečném druhém kole. 25letý Čech v něm podlehl 2:6, 6:7 Romanu Safjullinovi.

16:50Zdeněk Kolář před dvěma týdny ovládl challenger v Ostravě, ale na dalších dvou domácích akcích se k triumfu ani nepřiblížil. Po čtvrtfinálovém nezdaru na Štvanici vypadl na pražské Spartě hned v prvním kole po prohře 4:6, 3:6 s Francouzem Evanem Furnessem. Z Čechů tak ve dvouhře pokračuje už jen 17letý Jakub Menšík.

16:00 – Po Barboře Strýcové a Lindě Noskové uspěla v prvním kole na WTA 1000 v Římě ve třech setech také Markéta Vondroušová. Semifinalistka ročníku 2020 ztratila ve druhé sadě dvakrát náskok brejku, ale s trápící se Kaiou Kanepiovou si přece jen poradila snadno 6:0, 4:6, 6:2 a vyhrála s ní i třetí vzájemný souboj. Ve druhém kole narazí na grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou.

Sestřih zápasu Kanepiová – Vondroušová.
Livesport

15:35 Linda Nosková dnes odehrála svůj první zápas od tři týdny staré skreče na podniku ITF v Portugalsku a svůj debut na WTA 1000 v Římě zahájila obratem proti Shelby Rogersové. S Američankou prohrávala v rozhodující sadě už 1:4, ale pěti vyhranými gamy v řadě vývoj otočila a nakonec zvítězila 4:6, 6:1, 6:4. Ve druhém kole vyzve nasazenou sedmnáctku Magdu Linetteovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Nosková – Rogersová.
Livesport

15:00 – Jiří Veselý se před dvěma týdny na challengeru v Ostravě vrátil po zdravotní pauze a došel do čtvrtfinále. Na pražské Spartě ovšem skončil bývalý 35. muž pořadí hned v prvním kole po porážce 4:6, 5:7 s 239. hráčem světa Pablem Llamasem ze Španělska.

14:30 – Michael Vrbenský skončil i při čtvrté účasti na challengeru na pražské Spartě v prvním kole a dál čeká na první letošní výhru v hlavních soutěžích challengerů. Třiadvacetiletý Čech nestačil 5:7, 3:6 na Šintara Močizukiho z Japonska.

14:00Anna Blinkovová slaví poměrně překvapivý postup do druhého kola, když dokázala porazit 43. hráčku světa Mayar Sherifovou 2:6, 6:2, 6:3. Její další soupeřkou bude Ukrajinka Kalininová.

Sestřih zápasu Sherifová – Blinkovová.
Livesport

13:30 – Barbora Strýcová si na druhém turnaji svého rozlučkového turné v Římě připsala po více než dvou a půl letech vítězství ve dvouhře. Česká tenistka v úvodním kole silně obsazeného antukového turnaje zdolala 6:1, 3:6, 6:3 Marynu Zanevskou z Belgie. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Strýcová – Zanevská.
Livesport

12:30 – Sára Bejlek kvalifikací antukového tutnaje WTA 1000 v Římě neprošla. 17letá Češka v závěrečném 2. kole podlehla 6:3, 6:7, 2:6 Japonce Nao Hibinové, byť ve druhém setu smazala manko 1:5 a měla brejkbol na 6:5.

06:00Carlos Alcaraz vlétl do tenisového světa jako uragán, což dokládá i jeho další ocenění. V pondělí večer získal cenu Laureus za průlom roku. Španělský tenista je tak po Maratu Safinovi (2001), Rafaelu Nadalovi (2006) a Andym Murraym (2013) čtvrtým hráčem ATP Tour, který tuto poctu získal.