Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková ve Wuhanu porazila juniorskou vítězku US Open a zahraje si se Sabalenkovou

Aktualizováno
Siniaková úspěšně vstoupila do turnaje WTA 1000 ve Wuhanu.
Siniaková úspěšně vstoupila do turnaje WTA 1000 ve Wuhanu.Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia
Kateřina Siniaková (28) na úvod turnaje WTA 1000 ve Wuhanu přehrála snadno 6:3, 6:1 filipínskou vítězku předloňského US Open juniorek Alexandrou Ealaovou (19) a postoupila do druhého kola. V něm vyzve dvojnásobnou běloruskou šampionku Arynu Sabalenkovou, jež si v závěru sezony dělá zálusk na návrat do čela světového žebříčku. Naopak neuspěla Marie Bouzková (26), jež podlehla Rusce Veronice Kuděrmetovové (27).

Ealaová – Siniaková 3:6, 1:6

Kateřina Siniaková loni v Asii odehrála čtyři turnaje navzdory pomalejšímu rozjezdu s velmi solidní bilancí: čtvrtfinále (Ningbo), první kolo (Peking), finále (Hongkong) a triumf (Nanchang). V následujících týdnech se tak nejlepší deblistka světa a 37. hráčka singlového žebříčku musí snažit, aby udržela pozici v TOP 50.

Také letos ale nezahájila podzimní asijskou tour ideálně. V thajském Hua Hin skončila ve druhém kole a v Pekingu skončila dokonce hned na první soupeřce. Na následující tisícovce už však své úvodní vystoupení zvládla a navíc bez problémů.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové si poradila s o devět let mladší Alexandrou Ealaovou z Filipín, jež vyhrála dívčí US Open 2022. Přestože v úvodu prohrávala 0:2 a celkem třikrát neudržela podání, zvítězila po hodině a čtvrt 6:3, 6:1.

Ve druhém kole se čtvrtfinalistka z roku 2018 Siniaková utká s Arynou Sabalenkovou, s níž jediný vzájemný duel v roce 2020 na antuce ve Štrasburku prohrála 1:2 na sety. Běloruska poslední tři duely proti Čškám nezvládla – v dubnu na antuce ve Stuttgartu nestačila na Markétu Vondroušovou, v srpnu ve Washingtonu podlehla Marii Bouzkové a minulý týden v Pekingu padla v bitvě s Karolínou Muchovou. 

Sabalenková, jež oba předchozí starty ve Wuhanu v letech 2018 a 2019 proměnila v triumfy, se v případě zisku titulu dotáhne na rozdíl necelých sta bodů na světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Postup i ve čtyřhře

Siniaková ve Wuhanu pokračuje i ve čtyřhře, v níž v pondělí získala jistotu startu na Turnaji mistryň po boku Američanky Taylor Townsendové. V Číně hraje debl po pěti letech s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou a do soutěže vstoupily výhrou 6:4, 6:3 nad norsko-tchajwanskou dvojicí Ulrikke Eikeriová a Fang-Hsien Wu.

Bouzková  – Kuděrmetovová 4:6, 6:7

Marie Bouzková hrála naposledy v polovině září v mexické Guadalajaře, kde před čtvrtfinálovým zápasem kvůli nemoci ze soutěže odstoupila. Ve Wuahnu se představila podruhév kariéře, ale na rozdíl od roku 2019 vstup do turnaje nezvládla.

Šestadvacetiletá Češka nestačila na Veroniku Kuděrmetovovou. V prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk, ve druhé sadě nevyužila tři brejkboly za stavu 4:3 ani setbol v 12. hřže a prohrála 4:6, 6:7. Rusce se tak povedla odveta za vyřazení z Roland Garros a vzájemnou bilanci upravila na 4:3.

Na akci kategorie WTA 1000 hrané na tvrdém povrchu a dotované částkou 3,221.715 dolarů plní roli nasazené sedmičky Barbora Krejčíková, jež má v prvním kole volný los. Z turnaje se na poslední chvíli odhlásila Karolína Muchová, která se po finálové účasti v Pekingu rozhodla dát přednost odpočinku.

Výsledky turnaje WTA 1000 ve Wuhanu