Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češky ve Wuhanu dohrály. Krejčíková se po Wimbledonu dál trápí, Siniaková nepřekvapila

Aktualizováno
Krejčíková prohrála i s hráčkou ze druhé světové stovky.
Krejčíková prohrála i s hráčkou ze druhé světové stovky.WANG ZHAO / AFP
Turnaj WTA 1000 ve Wuhanu je po třech dnech bez české singlistky. Ve středu nezvládla svůj úvodní zápas Barbora Krejčíková (28), které se po wimbledonském triumfu v závěru sezony nedaří. Od postupu do čtvrtfinále olympiády prohrála čtyři z pěti zápasů, ve Wuhanu světová desítka nestačila na 102. hráčku světa Hailey Baptisteovou (22) z USA, byť měla tři setboly řadě. O překvapení se v Číně nepostarala Kateřina Siniaková (28), jež nestačila na světovou dvojku a dvojnásobnou šampionku Arynu Sabalenkovou (26).

Krejčíková – Baptisteová 3:6, 5:7

Barbora Krejčíková po triumfu ve Wimbledonu ještě ovládla čtyřhru na Livesport Prague Open, ale od té doby na úspěch čeká. Medailové ambice na olympiádě vyhasly v singlu i deblu ve čtvrtfinále a pod srpnovém odpočinku před závěrem sezony je ve velkém útlumu.

Vyhrát dokázala jen v prvním kole US Open nad Marinou Bassolsovou (114. v WTA), další tři zápasy v řadě překvapivě prohrála. V New Yorku nestačila na Elenu Ruseovou (122.) a na obou podnicích WTA 1000 v Číně nezvládla hned své úvodní vystoupení. V Pekingu podlehla po nevyužití tří mečbolů Jaqueline Cristianové (80.) a nyní ve Wuhanu po zahození čtyř setbolů Hailey Baptisteové (102.).

Světová desítka Krejčíková přitom měla oba sety nadějně rozehrané. V úvodní sadě vedla osmadvacetiletá Češka 3:1, pak ale ztratila pět gamů za sebou. Ještě blíž byla Krejčíková zisku druhého setu, v jehož závěru vedla při vlastním podání 5:3 a 40:0.

Dvojnásobná grandslamová šampionka měla celkem čtyři setboly, žádný však nevyužila a dvaadvacetiletá Baptisteová šňůrou čtyř získaných gamů za sebou zápas otočila. Připsala si tak poprvé v kariéře výhru nad soupeřkou z Top 10 žebříčku.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Hailey Baptisteová
Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Hailey BaptisteováLivesport

Krejčíková ve Wuhanu pokračuje ještě ve čtyřhře na první společné akci s Marií Bouzkovou, ve čtvrtek české tenistky čeká osmifinále. Poté by se měla představit ještě v Ningbu a Tokiu a jako grandslamová šampionka má šanci startovat na Turnaji mistryň, pokud se v žebříčku WTA Race udrží do 12. místa.

Sabalenková – Siniaková 6:4, 6:4

Kateřina Siniaková v úterý smetla vítězku předloňského US Open juniorek Alexandru Ealaovou z Filipín, proti trojnásobné grandslamové vítězce Aryně Sabalenkové už však neuspěla a prohrála 4:6, 4:6.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové v každé setu smazala manko brejku a vyrovnala na 4:4, o dva roky mladší Běloruska si ale závěry obou dějství pohlídala a roli favoritky potvrdila.

Statistiky zápasu Aryna Sabalenková – Kateřina Siniaková
Statistiky zápasu Aryna Sabalenková – Kateřina SiniakováLivesport

Také Siniaková ve Wuhanu pokračuje ještě ve čtyřhře, v níž v pondělí získala jistotu startu na Turnaji mistryň po boku Američanky Taylor Townsendové. V Číně hraje debl po pěti letech s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, se kterou ve čtvrtek vyzvou olympijské vítězky a čerstvé šampionky z Pekingu Italky Saru Erraniovou s Jasmine Paoliniovou. 

Po Wuhanu by se Siniaková měla představit v kvalifikaci turnaje v čínském Ningbu, následně ji čeká Guangzhou a obhajoba finále v Hongkongu.

Sabalenková porazila českou soupeřku po sérii tří nezdarů – v dubnu na antuce ve Stuttgartu nestačila na Markétu Vondroušovou, v srpnu ve Washingtonu podlehla Marii Bouzkové a minulý týden v Pekingu padla v bitvě s Karolínou Muchovou a přišla o šňůru 15 zápasů bez porážky.

Osmadvacetiletá Sabalenková, jež oba předchozí starty ve Wuhanu v letech 2018 a 2019 proměnila v triumfy, se v případě zisku titulu dotáhne na rozdíl necelých sta bodů na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Už případný postup do osmifinále by ji v hodnocení letošní sezony (WTA Race) vyhoupl na 1. místo.

Výsledky turnaje WTA 1000 ve Wuhanu