Vondroušová si lehce poranila kyčelní kloub, Wimbledon by však měla stihnout

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová si lehce poranila kyčelní kloub, Wimbledon by však měla stihnout

Vondroušová si poranila kyčelní kloub.
Vondroušová si poranila kyčelní kloub.AFP
Markéta Vondroušová (24), která nedohrála čtvrteční duel druhého kola turnaje v Berlíně, má lehce poraněný kyčelní kloub, její obhajobu titulu ve Wimbledonu by však zranění nemělo ohrozit. Webu iSport.cz to řekl trenér Petr Vaníček, který českou tenistku v Německu doprovázel. Vondroušovou ještě čeká o víkendu vyšetření magnetickou rezonancí, po němž by mělo být definitivně jasno.

"Vypadá to, že má trošku poškozené pouzdro kyčelního kloubu. Ale není to nic zásadního. V Německu ji viděl fyzio, teď se musí chvilku počkat a v sobotu nebo v neděli půjde na magnetickou rezonanci, kde se vše ukáže," uvedl Vaníček.

Vondroušová se zranila v utkání proti Rusce Anně Kalinské. V prvním setu za stavu 5:3 na trávě podklouzla a nepříjemně spadla. Vyžádala si pauzu na ošetření a nechala si obvázat pravé stehno. Po návratu na berlínský kurt však měla viditelné potíže a za stavu 5:5 duel se slzami v očích skrečovala.

Světová šestka Vondroušová tak vynechá příští týden turnaj v německém Bad Homburgu. Třetí grandslam sezony Wimbledon od 1. července by měla stihnout. "Prognózy jsou pozitivní," doplnil Vaníček.