Úspěšný debut i ve Wimbledonu. Fruhvirtová na úvod kvalifikace vyřadila krajanku Bejlek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěšný debut i ve Wimbledonu. Fruhvirtová na úvod kvalifikace vyřadila krajanku Bejlek

Aktualizováno
Brenda Fruhvirtová zvládla ve Wimbledonu první kolo kvalifikace.
Brenda Fruhvirtová zvládla ve Wimbledonu první kolo kvalifikace.Profimedia
Prvním kolem kvalifikace Wimbledonu prošly dvě ze čtyř českých teenagerek. Brenda Fruhvirtová (16) zahájila svou premiéru na prestižní tenisové adrese vítězstvím 6:0, 7:5 nad krajankou Sárou Bejlek (17) a stále může i na svém třetím dospělém grandslamu projít kvalifikačními boji. Další krok k účasti v hlavní soutěži se pokusí udělat proti Katherine Sebovové (24). Vítěznou premiéru na trávě si připsala Barbora Palicová (19), naopak debut v kvalifikaci grandslamu si výhrou neosladila Lucie Havlíčková (18).

Bejlek – B. Fruhvirtová 0:6, 5:7

Brenda Fruhvirtová loni posbírala na nižším okruhu ITF celkem osm trofejí, ale letos startuje výhradně na nejvyšší tour. Jedinou výjimkou je zastávka na W40 v Indii, kde zvládla i své deváté profesionální finále, získala svůj největší titul a první mimo antukové podniky série W25.

Letošní sezona je pro jednu z nejtalentovanějších teenagerek ve znamení debutů na grandslamech. Tříkolovou kvalifikací prošla na Australian Open i v areálu Rolanda Garrose a to samé se jí stále může podařit také při debutu ve Wimbledonu, kde by měla další šanci zaútočit na premiérový postup do druhého kola na hlavním okruhu.

Mladší z talentovaných sester začala v Roehamptonu, kde se wimbledonské kvalifikační boje tradičně konají, suverénně. Krajance Sáře Bejlek povolila v úvodních sedmi gamech pouhé tři míčky. Pak ale začala sama chybovat a postup si ze stavu 6:0 a 2:0 ještě pořádně zkomplikovala, dokonce musela likvidovat setbol. Po srovnání na 5:5 už ale zase aktivní hrou dominovala. Zatímco úvodní dějství trvalo pouhých 16 minut, ve druhém se bojovalo bez 10 minut hodinu.

O účast ve finále kvalifikace bude Fruhvirtová bojovat s Katherine Sebovovou. S Kanaďankou změří síly poprvé. Bejlek naopak přišla o možnost kvalifikovat se na čtvrtém grandslamu v řadě a stejně jako loni skončila ve wimbledonské kvalifikaci hned na úvod.

Palicová – Von Deichmannová 6:3, 5:7, 6:4

Vítěznou premiéru na travnatém kurtu si na úvod kvalifikace Wimbledonu připsala Barbora Palicová. Devatenáctiletá Češka zdolala 6:3, 5:7, 6:4 Kathinku Von Deichmannovou z Lichtenštejnska, přestože ve druhém setu neudržela vedení 5:2 s dvěma brejky v zádech.

Palicová zkouší štěstí v kvalifikaci grandslamu potřetí v kariéře a stejně jako v lednu v Melbourne a v květnu v Paříži zvládla úvodní vystoupení. O překonání svého maxima se utká s dvojnásobnou čtvrtfinalistkou Coco Vandewegheovou z USA.

Bassolsová – Havlíčková 7:6, 6:3 

Lucie Havlíčková si ve Wimbledonu odbyla debut v kvalifikaci grandslamu, ve svém premiérovém zápasu na trávě mezi ženami ale neuspěla. Se Španělkou Marinou Bassolsovou osmnáctiletá Češka prohrála 6:7, 3:6.

V úvodní sadě vítězka loňského French Open a finalistka US Open juniorek Havlíčková dvakrát dotáhla manko brejku, ale v tie-breaku přeci jen padla. Ve druhé sadě se ujala vedení 2:1, jenže brejk nepotvrdila a v závěru ztratila pět ze šesti gamů.

Kvarteto mužů se v úvodním kole představilo již v pondělí, do dalších bojů postoupil pouze Tomáš Macháč. V kvalifikaci tak pokračují už jen tři z původních osmi českých zástupců.

Výsledky ženské kvalifikace Wimbledonu