Tennis Tracker: Loňský čtvrtfinalista Rubljov končí ve Wimbledonu hned po úvodním zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Loňský čtvrtfinalista Rubljov končí ve Wimbledonu hned po úvodním zápase

Rus Andrej Rubljov skončil ve Wimbledonu už v prvním kole
Rus Andrej Rubljov skončil ve Wimbledonu už v prvním koleProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. července?

Hlavní události

18:30 – Světová šestka Andrej Rubljov se s letošním wimbledonem loučí už po úvodním zápase. Loňský čtvrtfinalista v prvním kole nestačil 4:6, 7:5, 2:6, 6:7 na 122. hráče světa Francisca Comesana. Argentinec zaznamenal svůj životní skalp a postaral se o dosavadní největší překvapení v mužském pavouku.

 

Další zprávy

22:16Jack Draper slaví premiérovou výhru na Centrálním kurtu domácího grandslamu v All England Clubu. Dvaadvacetiletý Brit, jenž v červnu ve Stuttgartu zaznamenal první triumf na okruhu ATP, udolal 3:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:3 švédského kvalifikanta Eliase Ymera a letošní bilanci na trávě vyšperkoval na 8:1. Ve druhém kole dvaadvacetiletého Brita čeká krajan a předloňský semifinalista Cameron Norrie (H2H 0:2).

22:13 – Světová dvanáctka Taylor Fritz tři dny po již třetím triumfu na trávě v Eastbourne zvládl pošesté v řadě vstup do Wimbledonu. Letos šestadvacetiletý Američan, čtvrtfinalista předloňského ročníku, odstartoval hladkou výhrou 6:1, 6:2, 6:4 nad Australanem Christopherem O'Connellem.

21:52Tomáš Macháč nezahájil boj o premiérovou výhru v hlavní soutěži ideálně. S belgickým lucky loserem Davidem Goffinem, který nastoupil místo Andyho Murrayho, prohrává 3:6 a 2:4 ve chvíli, kdy jeho přítelkyně Kateřina Siniaková postoupila do druhého kola a jeho utkání bylo přerušeno kvůli kluzkému povrchu a zhoršující se viditelnosti. 

21:51 – Kateřina Siniaková pošesté v kariéře vstoupila do Wimbledonu vítězstvím. Devatenáctiletou kanadskou kvalifikantku Marinu Stakusicovou porazila 6:4, 6:2 a letošní bilanci na trávě vylepšila na 7:1. O vyrovnání svého maxima na grandslamu v All England Clubu se osmadvacetiletá Češka utká s šest zápasů neporaženou Julií Putincevovou (H2H 1:0), kterou porazila v květnu na antuce.

21:25 – Finalistka posledních dvou ročníků Ons Jabeurová z Tuniska vstoupila do Wimbledonu hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad Japonkou Mojuko Učijamaovou. O postup do 3. kola si světová desítka zahraje s americkou teenagerkou Robin Montgomeryovou (H2H 0:0).

20:55 – Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Caroline Wozniacká zahájila svůj první Wimbledon od roku 2019 a následné mateřské pauzy jednoznačnou výhrou 6:2, 6:0 nad Američankou Alyciou Parksovou. Ve druhém kole se dánská osmifinalistka šesti ročníků střetne s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (H2H 0:0).

20:26 – 36letá Němka Angelique Kerberová na osmém z 10 turnajů po mateřské pauze končí v prvním kole. Ve Wimbledonu šampionka z roku 2018 nestačila na Julii Putincevovou, která zvítězila 7:5, 6:3, navázala na nedávný triumf na trávě v Birminghamu a vyrovnala své maximum na slavném grandslamu v All England Clubu. O jeho překonání se kazašská tenistka utká s Kateřinou Siniakovou, nebo Marinou Stakusicovou.

20:25 – Světová jedenáctka Stefanos Tsitsipas na úvod Wimbledonu potvrdil roli favorita a Japonce Tara Daniela porazil 7:6, 6:4, 7:5. Ve druhém kole řecký osmifinalista loňského ročníku čeká na vítěze duelu mezi Emilem Ruusuvuorim a Mackenziem McDonaldem.

20:21Bernarda Peraová po jízdě do finále travnatého turnaje WTA 125k v italské Gaibě slaví premiérovou výhru ve Wimbledonu. Devětadvacetiletá Američanka přešla první kolo na zeleném pažitu v All Englandu Clubu až na šestý pokus, když po odvrácení dvou mečbolů zdolala 6:7, 6:4, 7:6 Rusku Anastasii Potapovovou. V dalším zápase vyzve Francouzku Caroline Garciaovou (H2H 2:0).

20:13Caroline Garciaová v prvním kole Wimbledonu porazila 6:4, 7:5 Rusku Annu Blinkovovou a oplatila jí vyřazení z French Open 2019 a 2023. O obhájení loňského výsledku se třicetiletá Francouzka utká s další neoblíbenou soupeřkou Bernardou Peraovou z USA (H2H 0:2), nebo Anastasií Potapovovou.

20:04 – 15. hráč světa Holger Rune ve Wimbledonu přehrál 6:1, 6:4, 6:4 Jihokorejce Soonwoo Kwona, oplatil mu dvě porážky z předchozích vzájemných duelů a vykročil za obhajobou loňského čtvrtfinále. Ve druhém kole se jednadvacetiletý Dán utká s Brazilcem Thiagem Seybothem (H2H 0:0).

20:00Dalibor Svrčina se po nezdaru v kvalifikaci Wimbledonu vrátil na antuku a do challengeru v rumunském Brašově vstoupil výhrou 6:4, 0:6, 6:3 nad žebříčkově výrazně lépe postaveným Romanem Andresem Burruchagou z Argentiny, který plnil roli nasazené jedničky. O čtvrtfinále si 21letý Čech zahraje s domácím kvalifikantem Radu Papoem (H2H 0:0).

19:43 – Iga Šwiateková potvrdila roli první nasazené a ve Wimbledonu zvládla úvodní zápas proti bývalé vítězce Australian Open Sofii Keninové. Polka zvítězila bez větších potíží 6:3, 6:4 za hodinu a dvacet minut hry a vzájemnou bilanci upravila na 3:0.

18:53 – Marie Bouzková prošla do druhého kola ve Wimbledonu, kde loni i v roce 2022 postoupila do druhého týdne. Česká hráčka v úvodním zápase přehrála hladce 6:2, 6:1 antukovou specialistku Juliu Rieraovou, která figuruje ve druhé stovce žebříčku.

18:20 – Vít Kopřiva při své premiéře v hlavní soutěži Wimbledonu proti Novaku Djokovičovi nepřekvapil. Český tenista podlehl vítězi rekordních 24 grandslamových titulů 1:6, 2:6, 2:6 po dvou hodinách hry a v prvním kole na majorech neuspěl ani napodruhé. Srb postoupil do druhého kola i na svém 19. Wimbledonu.

17:50 –  Ben Shelton otočil utkání proti italskému kvalifikantovi Mattia Belluccimu z 1:2 na sety. Americký mladík nakonec zápas rozložený do dvou dnů vyhrál 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 a stejně jako při své loňské premiéře postoupil do druhého kola. V něm se utká s dalším kvalifikantem Lloydem Harrisem.

17:45 – Alexander Zverev, pro kterého je Wimbledon nejméně úspěšným grandslamem, zvládl v prvním kole roli favorita proti Španělskému antukáři Robertu Carballésovi. Německý tenista zvítězil 6:2, 6:4, 6:2 a udělal první krok k premiérové čtvrtfinálové účasti v All England Clubu.

17:30 – Alex De Minaur se v úvodním zápase Wimbledonu i přes třísetovou výhru nadřel. Proti krajanovi a lucky loserovi Jamesu Duckworthovi rozhodl všechny tři sady až ve zkrácené hře a postoupil do druhého kola. Devátý nasazený si v něm zahraje se Španělem Jaume Munarem.

16:50 – Bývalý semifinalista Hubert Hurkacz musel v úvodním utkání Wimbledonu otáčet zápas z 0:1 na sety. Sedmý nasazený nakonec kvalifikanta a veterána Radu Albota porazil 5:7, 6:4, 6:3, 6:4 a postoupil do druhého kola. 

15:50 – Markéta Vondroušová skončila při obhajobě titulu ve Wimbledonu už v prvním kole. Češka prohrála se Španělkou Jessicou Bouzasovou 4:6, 2:6 a nenavázala na loňskou senzační jízdu, kdy se stala první nenasazenou šampionkou v otevřené éře tenisu.

15:25 – Jelena Rybakinová skrečovala předchozí zápas na generálce v Berlíně a nebylo jisté, zda bude na Wimbledon zcela připravená. Světová čtyřka ale v úvodním zápase předvedla přesvědčivý výkon, když porazila 6:3, 6:1 kvalifikantku Gabrielu Ruseovou, se kterou zvládla i druhý vzájemný duel. Reprezentantka Kazachstánu tak potvrdila, že v prvních kolech letos zásadně neprohrává. 

13:01 – Jessica Pegulaová zvládla v prvním kole Wimbledonu roli velké favoritky proti krajance Ashlyn Kruegerové. Světová pětka přehrála 75. hráčku žebříčku 6:2, 6:0 a vyhrála i druhý vzájemný zápas hladce ve dvou setech.

11:35 – Britský veterán Andy Murray se po operaci zad na poslední chvíli odhlásil z dvouhry na Wimbledonu a oznámil, že nastoupí pouze ve čtyřhře s bratrem Jamiem. Zkušený tenista měl dnes od 18 hodin nastoupit proti Tomáši Macháčovi, kterýsi o postup do druhého kola zahraje s lucky loserem Davidem Goffinem.

09:40 – Nejkrásnější výmenu prvního dne Wimbledonu spolu sehráli Lloyd Harris a Alex Michelsen. Jihoafričan Harris při mečbolu, který nastal v rozhodující páté sadě v tiebreaku za stavu 10:9 předvedl neskutečnou bojovnost a nakonec při výměně, kde šel míč 18krát přes síť amerického rivala udolal. Harris stále čeká na soupeře pro druhé holo, stane se jím vítěz duelu mezi Mattiou Belluccim a Benem Sheltonem.

09:00 – Ruský tenista Andrej Rubljov odmítl účast na olympijských hrách v Paříži, kde mohl startovat jako neutrální sportovec. Pátý hráč světového žebříčku Daniil Medvěděv naopak nabídku Mezinárodního olympijského výboru přijal, stejně jako Běloruska Viktoria Azarenková. MOV o tom informoval na svém webu.

Rubljov je světová šestka, před třemi lety v Tokiu získal olympijské zlato ve smíšené čtyřhře s Anastasií Pavljučenkovovou. Ruský tenisový svaz už dříve uvedl, že Rubljov hodlá pařížské hry ze zdravotních důvodů vynechat. Ve francouzské metropoli odmítl hrát i Karen Chačanov, tokijský finalista dvouhry.