Rybakinová ztratila na úvod Wimbledonu jen čtyři hry. Šwiateková přehrála Keninovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová ztratila na úvod Wimbledonu jen čtyři hry. Šwiateková přehrála Keninovou

Aktualizováno
Jelena Rybakinová začala letošní Wimbledon snadnou výhrou.
Jelena Rybakinová začala letošní Wimbledon snadnou výhrou.Profimedia
Jelena Rybakinová (25) skrečovala předchozí zápas na generálce v Berlíně a nebylo jisté, zda bude na Wimbledon zcela připravená. Světová čtyřka ale v úvodním zápase předvedla přesvědčivý výkon, když porazila 6:3, 6:1 kvalifikantku Gabrielu Ruseovou (26), se kterou zvládla i druhý vzájemný duel. Reprezentantka Kazachstánu tak potvrdila, že v prvních kolech letos zásadně neprohrává. Postupuje také světová jednička Iga Šwiateková (23), která přehrála další grandslamovou šampionku Sofii Keninovou (25).

Rybakinová – Ruseová 6:3, 6:1

Předloňská šampionka Wimbledonu Jelena Rybakinová se od roku 2021 pokaždé dostala do druhého týdne turnaje. Její rychlá hra a výborný servis jsou na travnatém povrchu obrovskou zbraní, což ukázala i v prvním kole proti 152. hráčce světa Rumunce Gabriele Ruseové.

Světová čtyřka měla pomalejší vstup do zápasu, když začala ztraceným servisem a prohrávala 1:3. Od té chvíle však na kurtu začala dominovat. Získala devět her v řadě a snadno postoupila do druhého kola.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

O postup mezi dvaatřicítku nejlepších se utká proti Němce Lauře Siegemundové.

Rybakinová prožívá letos výsledkově velmi dobrou sezonu, během které získala už čtyři velké tituly (Brisbane, Abú Zabí, Miami, Stuttgart) a drží se v TOP 5 světového žebříčku. Často ji ale trápí zdravotní potíže, kvůli kterým neobhajovala tituly na tisícovkách v Indian Wells a v Římě. Kvůli nemoci musela také skrečovat čtvrtfinálový zápas na jediné travnaté generálce v Berlíně. 

Šwiateková – Keninová 6:3, 6:4

Iga Šwiateková potvrdila roli první nasazené a ve Wimbledonu zvládla úvodní zápas proti bývalé vítězce Australian Open Sofii Keninové. Polka zvítězila bez větších potíží 6:3, 6:4 za hodinu a dvacet minut hry a vzájemnou bilanci upravila na 3:0.

Vítězka letošního French Open před travnatým grandslamem nehrála žádný přípravný turnaj a dala přednost odpočinku po úspěšné antukové sezoně. Přípravu na nejslavnější tenisový turnaj však nezanedbala a připravovala se na tréninkových kurtech v All England Clubu.

Polka v celém utkání ztratila servis pouze na začátku ve třetím gamu a od té chvíle byla na vlastním podání naprosto suverénní. Třikrát uspěla na returnu a po hodině a dvaceti minutách postoupila do druhého kola.

Nejlepším výsledkem Šwiatekové ve Wimbledonu je loňské čtvrtfinále. 

Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu