Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První gratulace vítězce Krejčíkové: Díky od prezidenta, Kodeš na tribuně i stručný Jágr

Barbora Krejčíková už přijímá první gratulace k velmi cennému vítězství.
Barbora Krejčíková už přijímá první gratulace k velmi cennému vítězství.Profimedia
Úplně první gratulaci k triumfu ve Wimbledonu přijala Barbora Krejčíková (28) přímo na centrálním dvorci od soupeřky Jasmine Paoliniové. Jen o chvilku později už však na adresu české tenistky, která zvedla nad hlavu Mísu Venus Rosewaterové, mířila další slova chvály. Dokonce s poděkováním přispěchal prezident České republiky Petr Pavel: "Báro, děkuji Vám za skvělou reprezentaci naší země."

Mezi prvními přispěchal s gratulací prezident České republiky Petr Pavel: "Strhující výkon Barbory Krejčíkové! Gratuluji k vítězství na slavném Wimbledonu. Opět se potvrdilo, že český tenis patří ke světové špičce. Báro, děkuji Vám za skvělou reprezentaci naší země," napsala hlava státu na sociální síť X.

"Každý mladý sportovec má svůj sen. Báře se dnes jeden dětský sen splnil!" stojí v příspěvku oficiálního profilu Českého olympijského týmu.

Přímo v dějišti finálového duelu gratuloval Krejčíkové legendární Jan Kodeš, který Wimbledon ovládl v roce 1973. Na videu, který zveřejnil oficiální profil turnaje, je držitel tří grandslamových titulů v modrém saku...

"Úžasný. Gratuluji," napsal stručně na svůj instagramový účet legendární hokejista Jaromír Jágr.

"Kdyby se Česku dařilo aspoň zčásti tak, jako českým tenistkám... Barbora Krejčíková forever," napsal na twitter známý moderátor a dramaturg Čestmír Strakatý.