Fruhvirtová a Nosková postupují do druhého kola Wimbledonu, končí naopak Muchová i Plíšková

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fruhvirtová a Nosková postupují do druhého kola Wimbledonu, končí naopak Muchová i Plíšková

Aktualizováno
Brenda Fruhvirtová přehrála v prvním kole Wimbledonu Mirru Andrejevovou.
Brenda Fruhvirtová přehrála v prvním kole Wimbledonu Mirru Andrejevovou.AFP
Brenda Fruhvirtová (17) přehrála v prvním kole Wimbledonu Mirru Andrejevovou (17) z Ruska ve třech setech a hned při své první účasti v hlavním turnaji slavného grandslamu postoupila do druhého kola. V pondělí v Londýně slavila úspěch i Linda Nosková (19), která přehrála Italku Saru Erraniovou. Končí naopak Karolína Plíšková (32) i Karolína Muchová (27).

B. Fruhvirtová – M. Andrejevová 1:6, 6:3, 6:2

Brenda Fruhvirtová ve Wimbledonu zvládla duel s jen o 27 dnů mladší vrstevnicí Mirrou Andrejevovou. Češka otočila první vzájemný souboj teenagerek s 24. nasazenou a při své premiéře v hlavní soutěži je ve druhém kole.

Fruhvirtová získala první hru zápasu, následně ale prohrála devět gamů v řadě. Od stavu 0:3 ve druhém setu však začala dominovat a Rusce povolila už jen dvě hry.

Druhou sadu otočila na 6:3, vybojovala si třetí set a i díky tomu, že získala osm her v řadě, drtila sebevědomí Andrejevové. Té úplně odešlo podání, ve druhém a třetím setu prohrála sedm svých servisů v řadě a Fruhvirtová tak mohla po téměř dvouhodinové bitvě slavit postup.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Andrejevová, která debutovala ve Wimbledonu loni, a došla z kvalifikace až do osmifinále, tak nenavázala na úspěšné Roland Garros, kde senzačně postoupila mezi nejlepší čtyřku.

Ve druhém kole vyzve česká teenagerka Paulu Badosaovou ze Španělska a bude moci pomstít vyřazení krajanky Karolíny Muchové.

Erraniová – Nosková 6:7, 1:6

Linda Nosková dokázala při své druhé účasti na Wimbledonu porazit Italku Saru Erraniovou a poprvé si na travnatém grandslamu zahraje druhé kolo.

Noskové se podařil obrat, v první sadě jako první ztratila podání, prohrávala 0:3 a 2:5. Poté však odvrátila dva setboly a dovedla set do tiebreaku. V něm italskou veteránku ofenzivní hrou jednoznačně přehrála.

Nabyté sebevědomí přetavila česká teenagerka ve druhé sadě k naprosté dominanci. Erraniové vůbec nefungovala hra při vlastním podání a jediný bod udělala při servisu Noskové. Ta se mohla spolehnout na spoustu winnerů a nakonec přesvědčivě zvítězila po 82 minutách 7:6 a 6:1. Ve druhém kole čeká Lindu Noskovou souboj s Biankou Andreescuovou z Kanady.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Plíšková – Šnajderová 6:4, 4:6, 5:7

Karolína Plíšková vypadla na letošních Australian Open a French Open i kvůli těžkému losu v podobě Jeleny Rybakinové a Eliny Svitolinové hned v prvním kole. Jednoduchou soupeřku nedostala ani pro úvodní kolo Wimbledonu a recept nenašla v Londýně ani na Dianu Šnajderovou, jež dorazila po triumfu na pětistovce v Bad Homburgu.

Bývalá světová jednička přitom měla utkání několikrát výborně rozehrané a až do koncovky druhé sady byla lepší hráčkou na kurtu. Brejk ve druhém dějství však nepotvrdila, pak nevyužila další šance a v závěrečném gamu po odvrácení tří setbolů v řadě vyrobila na čtvrtou šanci Rusky dvojchybu.

Náskok brejku si Plíšková vypracovala i v rozhodujícím setu, ale opět ho ztratila a znovu doplatila na nevyužívání brejkbolů. V deváté hře zahodila tři možnosti v řadě a pak s pomocí skvělých servisů zlikvidovala úvodní dva mečboly soupeřky. O dva gamy později však čelila další hrozbě a spáchala nevynucenou chybu z forhendu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Plíšková měla ještě nedávno na kontě úctyhodnou sérii, od Wimbledonu 2016 po Australian Open 2023 včetně pokaždé přešla přes první kolo grandslamů. Od té doby v něm ztroskotala v pěti ze šesti případů. Ve Wimbledonu se jí zpočátku vůbec nedařilo. Úvodních šest účastí v hlavní soutěži zakončila nejpozději ve druhém kole. Pak se ale třikrát po sobě probojovala do druhého týdne a v ročníku 2021 padla až ve finále s Ashleigh Bartyovou. Od té doby nebyla dál než ve druhém kole.

V poslední době střídá povedená období s krizemi. V únoru přerušila dlouhou sérii turnajů bez více než jedné výhry a získala svůj první titul po čtyřech letech a před pár týdny na trávě v Nottinghamu postoupila po protrápených měsících až do finále.

Šnajderová je ve druhém kole grandslamů potřetí. V této fázi prohrála ve třech setech loni na Australian Open i French Open. O vylepšení osobního maxima na majorech si zahraje s grandslamovou šampionkou Sloane Stephensovou.

Badosaová – Muchová 6:3, 6:2

Karolína Muchová odehrála před týdnem v Eastbourne svůj první turnaj od loňského US Open a po operaci pravého zápěstí a nejen českým příznivcům asi zatrnulo, když nenastoupila ke čtvrtfinále. Finalistka loňského French Open ale nejspíše chtěla šetřit operované zápěstí před Wimbledonem. 

V první kole však česká tenistka prohrála se Španělkou Paulou Badosaovou a třetí rok v řadě končí na travnatém grandslamu už po prvním zápase. Aktuálně 34. hráčka žebříčku ztratila v zápase třikrát podání a ani jednou nesebrala servis soupeřce.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu