Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková očima spoluhráčky: Bára je teď sebevědomá. Hodně mi pomohla, říká Siegemundová

Laura Siegemundová a Barbora Krejčíková na Wimbledonu 2024.
Laura Siegemundová a Barbora Krejčíková na Wimbledonu 2024.Profimedia
Deblovou spoluhráčkou Barbory Krejčíkové (28) se v roce 2024 stala Laura Siegemundová (36). Společně dokázaly dojít v Melbourne a ve Wimbledonu do čtvrtfinále deblu. A před finálovým zápasem travnatého grandslamu, které česká tenistka rozehraje proti Italce Jasmine Paoliniové, poskytla německá deblistka Livesport Zprávám exkluzivní rozhovor.

Krejčíková –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Paoliniová (15:00 + audiokomentář)

Když se na konci roku 2023 rozpadl pár KrejčíkováSiniaková, zůstala bez deblové partnerky také Siegemundová. Její dlouholetá spoluhráčka Vera Zvonarevová, se kterou vyhrála US Open 2020, se totiž rozhodla svět tenisu pomalu opustit.

"Když, mi Vera řekla, že už nemá v plánu hrát tolik turnajů, tak jsem začala hledat novou spoluhráčku. Oslovila jsem Barboru, mluvili jsme o možnostech a nakonec se daly dohromady. A ano, myslím, že spolu hrajeme opravdu dobře, mám pocit, že jsme dobrý tým," říká Siegemundová.

Pro německou hráčku prý bylo spojení s jednou z nejlepších singlistek okruhu krokem dopředu. "Bára vyhrála mnoho titulů, má grandslamové trofeje nejen v singlu, ale i ve čtyřhře. Je to velmi zkušená hráčka. Bylo pro mě skvělé získat její pohled na hru. Získala jsem tak zajímavou zkušenost, která mě jako hráčku posunula dopředu," vypráví Siegemundová, která se v období posledních 12 měsíců posunula i ve dvouhře o téměř 100 míst vzhůru a po londýnském grandslamu vystoupá na 63. příčku rankingu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ výš figurovala naposledy před třemi lety. A mimo to na Roland Garros získala společně s Edouardem Rogerem-Vasselinem i svůj druhý grandslamový titul v mixu.

Možná podobný příběh prožívala i Krejčíková. Ta se také pomalu ale jistě posouvala z nepříjemného období směrem nahoru. "Vím, že Bára se bohužel v první polovině roku trápila. Měla docela dost zdravotních problémů, a tak jsem teď i za ni ráda. Podařilo se jí, dát se konečně dohromady a vrátit se na vítěznou vlnu," těší Siegemundovou.

Ve Wimbledonu paradoxně obě potkaly v pavouku dvouhry nedávnou vítězku Jelenu Rybakinovou. A Siegemundová dokázala jako jediná ze všech soupeřek až do čtvrtfinálové fáze vzít světové čtyřce set. Prohra 1:2 sice bolela, ale německá tenistka odcházela z kurtu se ctí. Rybakinovou pak v semifinále Krejčíková zlomila.

A postup české hráčky do finále? "Ta její cesta ve Wimbledonu mi připadá naprosto neuvěřitelná. Viděla jsem, jak jí vítězství dodala tolik sebevědomí. Cítila jsem to pak i v našich zápasech čtyřher. Jsem za ni opravdu šťastná," říká Siegemundová.

V sobotu bude jistě své parťačce fandit a držet palce.

Kompletní zpravodajství z Wimbledonu