Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková dokáže porazit ty nejlepší. Může toho předvést ještě hodně, míní bývalé hvězdy

Barbora Krejčíková ovládla dvouhru ve Wimbledonu.
Barbora Krejčíková ovládla dvouhru ve Wimbledonu.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) se po vítězství ve Wimbledonu dočkala pochval od bývalých tenisových hvězd. "Zatímco její první titul na Roland Garros (v roce 2021) přišel zčista jasna, tenhle už svědčí o tom, že to nebyla náhoda," řekla v BBC dvojnásobná grandslamová vítězka Američanka Tracy Austinová.

"Krejčíková je variabilní hráčka, dokáže porazit ty nejlepší světové tenistky. Potřebuje si však držet konzistenci. Jednu dobu byla druhá na světě, ale na chvíli se vytratila. Je všestranná, hraje celodvorcový tenis a to nejlepší od ní ještě přijde," věří Austinová, která vyhrála US Open v letech 1979 a 1981.

Krejčíková triumfovala v All England Clubu jako jednatřicátá nasazená, což podle trojnásobné grandslamové šampionky a wimbledonské vítězky z roku 2021 Ashleigh Bartyové ukazuje vyrovnanost současného ženského tenisu.

"Je potřeba mít ke každé hráčce respekt, protože z téhle skupiny vás může porazit kdokoliv. Barbora byla 31. na světě a dokázala turnaj vyhrát," řekla BBC Australanka, která nečekaně ukončila kariéru předloni už v 25 letech.

"Jako by to vítězství na Roland Garros bylo už tak dávno a tohle jí pomohlo restartovat kariéru. Mám pocit, že toho může dokázat ještě spoustu," dodala bývalá světová jednička.

Statistiky finálového duelu.
Statistiky finálového duelu.Livesport

Ocenila také poraženou finalistku Italku Jasmine Paoliniovou. "Jasmine přinesla jiskru a oživení. Může být hrdá na ty mimořádné poslední měsíce, které má za sebou. Ženskému tenisu hodně dodala," uvedla na adresu italské hráčky, která byla ve finále také v červnu na Roland Garros.

Krejčíková – Paoliniová 6:2, 2:6, 6:4