Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další překvapení ve Wimbledonu. Světová dvojka Gauffová končí už v osmifinále na Navarrové

Coco Gauffová prohrála i své třetí osmifinále ve Wimbledonu.
Coco Gauffová prohrála i své třetí osmifinále ve Wimbledonu.Profimedia
Coco Gauffová (20) nenaplnila roli největší favoritky dolní poloviny pavouka letošního ročníku Wimbledonu. Světová dvojka prohrála i své třetí osmifinále na nejslavnějším turnaji, tentokrát v něm nestačila jasně 4:6, 3:6 na krajanku Emmu Navarrovou (23). Starší z Američanek si zahraje své první grandslamové čtvrtfinále a vyzve v něm finalistku nedávného French Open Jasmine Paoliniovou (28).

Navarrová – Gauffová 6:4, 6:3

Coco Gauffová se stala po odstoupení Aryny Sabalenkové největší favoritkou na postup do finále z dolní poloviny pavouka. Této role se v úvodních kolech zhostila suverénně a po cestě do druhého týdne ztratila ve třech zápasech dohromady pouhých 10 gamů. První ostřejší výzvu však nezvládla a nevyužije vypadnutí světové jedničky Igy Šwiatekové.

Proti krajance Emmě Navarrové příliš chybovala, nedostávala se k vítězným úderům a utkání zakončila s vysoce negativním poměrem 12 winnerů a 25 nevynucených chyb. Navíc dokázala soupeřce pouze jednou prolomit servis. Kontrolu nad zápasem ztratila uprostřed první sady, když nepotvrdila brejk a nevyužila dva brejkboly na další vedení.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Gauffová loni ztroskotala ve Wimbledonu hned v prvním kole, ovšem poté se odrazila k životnímu období a poprvé triumfovala na pětistovkách, tisícovkách a také grandslamech. Na obou předchozích letošních majorech došla do semifinále.

Úřadující šampionka US Open nezískala set ani ve svém třetím wimbledonském osmifinále, v roce 2019 coby kvalifikantka prohrála se Simonou Halepovou a v ročníku 2021 s Angelique Kerberovou.

Navarrová teprve loni v květnu debutovala v TOP 100 žebříčku a nyní je v elitní dvacítce. Nejlepší období své kariéry potvrzuje také na grandslamech, na Australian Open si poprvé zahrála třetí kolo, na French Open premiérově došla do osmifinále a ve Wimbledonu maximum opět vylepšila.

Po svém třetím kariérním skalpu TOP 10 zaútočí na další. Ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále vyzve světovou sedmičku Jasmine Paoliniovou. S Italkou, jež v posledních 12 měsících rovněž prožívá životní období, vyhrála všechny tři předchozí souboje.

Paoliniová, která neměla před dvěma týdny na kontě ani jednu výhru v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na trávě a nikdy předtím nepřešla první kolo Wimbledonu, prohrávala v rozhodující sadě v osmifinále s Madison Keysovou už 2:5 o dva brejky. Američanka si však zranila levé stehno, o vedení přišla a kvůli velmi omezenému pohybu za stavu 3:6, 7:6, 5:5 ze svého pohledu vzdala.

Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu