Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková už potřetí ovládla čtyřhru ve slavném Wimbledonu, tentokrát slaví s Townsendovou

Kateřina Siniaková měsíc po triumfu na Roland Garros ovládla debl i ve Wimbledonu.
Kateřina Siniaková měsíc po triumfu na Roland Garros ovládla debl i ve Wimbledonu.AFP
Kateřina Siniaková (28) je už potřetí královnou wimbledonské čtyřhry. Po dvou triumfech s krajankou Barborou Krejčíkovou slaví po boku Taylor Townsendové (28), ve finále porazily 7:6, 7:6 Gabrielu Dabrowskou (32) a Erin Routliffeovou (29). Pro rodačku z Hradce Králové se jedná o už devátý deblový titul z grandslamů, Američanka se na této úrovni raduje poprvé v kariéře.

Siniaková/Townsendová – Dabrowská/Routliffeová 7:6, 7:6

Kateřina Siniaková dokázala během dvou měsíců ovládnout dva grandslamy na různém povrchu a každý s jinou parťačkou, přičemž Coco Gauffové i Taylor Townsendové pomohla k prvnímu triumfu na majorech. To jen dokazuje, jak je rodačka z Hradce Králové vynikající deblistkou.

Ve finále Wimbledonu proti Gabriele Dabrowské a Erin Routliffeové si česko-americký tandem vypracoval mnohem více brejkbolů (9) než soupeřky (4). Každý z týmů však využil jen jednu šanci a muselo se rozhodovat ve dvou tie-breacích. Při stavu 1:1 na sety by hrozilo, že se utkání kvůli londýnské večerce ve 23:00 nedohraje.

Siniaková s Townsendovou ovšem rozhodující dějství nepřipustily. V úvodní sadě odvrátily dva setboly na returnu, ve zkrácené hře zlikvidovaly manko 0:3 a vyhrály ji 7:5. V následujícím tie-breaku si naopak vypracovaly luxusní náskok 5:0 a získaly ho suverénně 7:1.

"Jsem na Báru pyšná a mám radost, že se nám to taky povedlo," řekla Siniaková. "Musím říct, že jsem ráda, jsem se dala dohromady s Kateřinou. Pamatuju si, jak mi v mém prvním grandslamovém finále (US Open 2022) nakopala zadek. Je skvělé, že jsem mohla být tentokrát na stejné straně kurtu," uvedla Townsendová.

Bývalá deblová světová jednička Siniaková slaví už devátý grandslamový titul ve čtyřhře a druhý letošní po zmíněném triumfu s Gauffovou na pařížské antuce. V žebříčku se posune z pátého na druhé místo, Routliffeová se stane novou světovou jedničkou.

Ve Wimbledonu se raduje již potřetí, v letech 2018 a 2022 kralovala s Barborou Krejčíkovou. S krajankou, která o zhruba šest hodin dříve ovládla singlovou soutěž, ukončila před začátkem letošní sezony spolupráci, ale bude hrát na Livesport Prague Open a olympiádě v Paříži.

Celkově zapsala Siniaková už 26. deblový titul, Townsendová teprve šestý a premiérový na grandslamech. Američanka uspěla na majorech až na třetí pokus, na US Open 2022 i French Open 2023 finále prohrála.

Zatímco dvouhra žen ve Wimbledonu má znovu po roce českou šampionku, ve čtyřhře se to v All England Clubu povedlo již třetím rokem po sobě. Siniaková úřadovala předloni a letos a mezitím uspěla loučící se Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh.

Dabrowská musí skousnout porážku ve finále Wimbledonu už podruhé a znovu po pěti letech. Grandslamový titul v této disciplíně má pouze z loňského US Open, kde se radovala právě s Routliffeovou.

Výsledky čtyřhry žen ve Wimbledonu