Třetí den ve Wimbledonu: Sinnera může vyřadit kamarád, Ósakaovou čeká těžký los

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třetí den ve Wimbledonu: Sinnera může vyřadit kamarád, Ósakaovou čeká těžký los

Třetí den ve Wimbledonu: Sinner proti kamarádovi, který ho může vyřadit i těžký los pro Osakovou
Třetí den ve Wimbledonu: Sinner proti kamarádovi, který ho může vyřadit i těžký los pro OsakovouProfimedia
Třetí hrací den ve Wimbledonu nabídne úvodní zápasy druhého kola dvouher. Livesport Zprávy vybírají tři duely, které byste si neměli nechat ujít. Světovou jedničku Jannika Sinnera (22) čeká krajan Matteo Berrettini (28), který byl v Londýně před třemi lety ve finále. Záludný zápas absolvuje i Naomi Ósakaová (26) a ozdobou by měl být střet veteránů Stana Wawrinky (39) s Gaelem Monfilsem (37).

Naomi Ósakaová – Emma Navarrová

17:30, Centre Court

Ósakaová startuje ve Wimbledonu po pěti letech a v pondělí zapsala své první londýnské vítězství od roku 2018. Bývalá světová jednička měla namále, v úvodním kole likvidovala manko 1:3 v rozhodující sadě, aktuálně 53. hráčku světa Diane Parryovou ale nakonec zdolala 6:1, 1:6, 6:4. Šestadvacetiletá Japonka se letos vrací po mateřské pauze svými výkony by se brzy měla posunout zpátky do TOP 100.

Ve druhém kole ji ale čeká kometa posledních měsíců Navarrová. Ta v úvodním kole deklasovala bývalou světovou dvanáctku Qiang Wang, která čeká na výhru na nejvyšší tour od září 2022. Silnou zbraní mladé Američanky bude podání, na úvod získala 80 % bodů po svém prvním servisu.  A o tom, že na trávě umí, svědčí i nedávné semifinále na generálce v Bad Homburgu.

Navarrové dnes patří 17. místo žebříčku WTA, a je nutné připomenout, že Ósakaová v minulosti prohrála na trávě všech pět soubojů s hráčkami TOP 20. I když na první pohled vypadá Navarrová jako outsiderka, má velmi slušnou šanci projít i na svém třetím letošním grandslamu do třetího kola.

Stan Wawrinka – Gael Monfils

19:00, kurt číslo 2

Monfils startuje na travnatých dvorcích po třech letech a vede si výborně. Před týdnem prošel do semifinále na poslední generálce na Mallorce. Solidní formu potvrdil i v prvním kole Wimbledonu proti krajanovi Adrianu Mannarinovi. Sedmatřicetiletý Francouz byl vždy obrovským talentem, ovšem ve Wimbledonu je jeho maximem osmifinále z roku 2018.

Wawrinka zvládl úvodní kolo Wimbledonu velmi zkušeně, domácímu Charlesu Broomovi nepovolil set a porazil ho 6:3, 7:5, 6:4. Také je ale potřeba říci, že v All England Clubu se mu nedaří. Startoval zde už 17krát a v 11 případech vypadl už v prvním či druhém kole.

Dva veterání se často potkávají na exhibicích, vzájemná bilance těch ostrých zápasů je ale mírně nakloněná Wawrinkovi, který vede 4:3. Naposledy se však potkali v roce 2019. Monfils rád hraje delší výměny i na rychlejších travnatých dvorcích, což nemusí Wawrinkovi, jenž v posledních letech bojuje se slabší fyzickou kondicí, vyhovovat.

Jannik Sinner – Matteo Berrettini

19:30, Centre Court

Před třemi lety jěstě Sinner sledoval kamaráda Berrettiniho v boji o wimbledonský titul ve finále s Novakem Djokovičem. Dnes je Sinner jedním z největších favoritů a jeho krajan, bývalá světová šestka, se už dlouho trápí se zraněními.

Navzdory zmíněnému je na trávě Berrettini stále obrovskou hrozbou i pro ty nejlepší tenisty na světě. I proto je střet dvou Italů jasný šlágr a patří ve večerním čase na centrkurt.

Sinner má v aktuální sezoně vynikající bilanci 39:3, přičemž dvě z porážek přišly s rivalem Carlosem Alcarazem. Ve Wimbledonu ztratil v prvním kole set s Yannickem Hanfmannem, ale jinak měl utkání s antukářem pod kontrolou.

Stejně jako jindy se Berretini soustředí zejména na travnatou sezonu a letos si účastí ve finále ve Stuttgartu dokázal, že stále může být konkurenceschopný. Jeho letošní bilance na trávě je 6:2. V prvním kole vyřadil 3:1 Martona Fucsovicse

Jediný vzájemný zápas vyhrál loni Sinner, hrálo se však na hardu v Torontu – Sinner vede 1:0.

Program Wimbledonu