Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Knutsonová získala nejcennější trofej, Viďmanová slaví triumf poprvé

Gabriela Knutsonová získala celkově 5. titul
Gabriela Knutsonová získala celkově 5. titulProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. července?

Hlavní události

13:13Gabriela Knutsonová vyhrála turnaj ITF W50 na tvrdém povrchu v portugalském Corroios-Seixal a získala svou nejcennější trofej. První letošní a celkově 5. titul sedmadvacetiletá Češka vybojovala po finálové výhře 6:1, 6:3 nad Gruzínkou Miriam Bolkvadzeovou. Více infromací najdete v článku

12:49Darja Viďmanová na turnaji ITF W15 v srbské Kursumluské Banje slaví první triumf mezi ženami. Jednadvacetiletá rodačka z Moskvy, jež v pěti letech získala české občanství, cestou za titulem vyřadila i tři nasazené soupeřky - v semifinále přehrála krajanku Michaelu Bayerlovou a ve finále porazila 6:0, 7:6 Lotyšku Kamillu Bartoneovou. Více infromací najdete v článku

Další zprávy

19:57 –Sedmá nasazená dvojice Jan Zielinski a Su-Wei Hsieh vyhráli ve wimbledonu soutěž mixu. Ve finále přehráli mexický pár Santiago González a Giuliana Olmosová 6:4, 6:2. Za celý turnaj ztratili pouze jediný set a získali druhý letošní společný grandslamový titul po triumfu na Australian Open..

18:10 – Česká dvojice Jan Klimas a Jan Kumstát neuspěli ve finále juniorské čtyřhry Wimbledonu. V boji o titul podlehli americko-německému páru Alexander Razeghi a Max Schönhaus 6:7, 4:6.

17:50 – Wimbledon znovu po roce viděl finále Carlose Alcaraze s Novakem Djokovičem. Španělský mladík opět dokázal sedminásobného šampiona porazit, poprvé v kariéře obhájil grandslamový triumf a získat čtvrtou trofej z majorů. Alcaraz zvládl finále mnohem snadněji než minulý rok, kdy slavil až po pětisetové bitvě, a po výhře 6:2, 6:2, 7:6 získal druhý titulu z All England Clubu.

15:17Nicolai Budkov Kjær měsíc po deblovém triumfu na Roland Garros juniorů vyhrál dvouhru na chlapeckém Wimbledonu. Ve finále 17letý Seveřan porazil dvakrát 6:3 Nizozemce Meese Rottgeringa a stal se prvním norským vítězem grandslamového turnaje ve dvouhře. Díky němu se posune do čela světového žebříčku juniorů.

13:11Martin Krumich má za sebou neúspěšnou premiéru v kvalifikaci turnaje ATP. Na antuce ve švédském Bastadu jednadvacetiletý Čech vedl nad nasazeným Italem Andreou Pellegrinim 6:4 a 4:2, náskok ale neudržel a prohrál 6:4, 5:7, 1:6.

12:25Anna Sisková se na antukový turnaj WTA 250 v Budapešti nekvalifikovala. Třiadvacetiletá Češka den po cenném skalpu Any Bogdanové nestačila na jinou Rumunku Miriam Bulgaruovou, které po nevyužití čtyř mečbolů při svém podání podlehla 4:6, 6:1, 6:7.

11:56 – Letos se trápící bývalá světová osmnáctka Martina Trevisanová ukončila více než dvouleté čekání na triumf. Třicetiletá Italka vyhrála turnaj nižší kategorie WTA 125k ve švédském Bastadu, kde ve finále smetla dvakrát 6:2 Američanku Ann Liovou.

11:27 – Sobotní finálový triumf české tenistky Babory Krejčíková ve Wimbledonu sledovalo v přímém přenosu České televize na kanálu ČT2 456 tisíc diváků. Tenisový zápas tak měl v tu dobu téměř třetinový podíl sledovanosti. Dalších více než 100 tisíc lidí si finále pustilo večer ze záznamu. Finále Wimbledonu vysílala také stanice Eurosport.

11:08 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Barbora Krejčíkovára se stala osmou wimbledonskou vítězkou v posledních osmi letech. To se v All England Clubu stalo poprvé v open éře.

11:00 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Ve finále mužské dvouhry v tenisovém Wimbledonu se po roce opět utkají Španěl Carlos Alcaraz a Srb Novak Djokovič. Obhájce titulu Alcaraz bude usilovat o čtvrtý grandslamový titul, Djokovič touží oplatit o 16 let mladšímu soupeři loňskou porážku a získat rekordní 25. trofej z turnajů velké čtyřky.  V případě výhry by se stal nejstarším wimbledonským vítězem v historii. Utkání, které začne v 15:00 hodin můžete sledovat na Livesport.cz.