Sinner opět ztratil set. Ve druhém kole zvládl šlágr s bývalým finalistou Berrettinim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner opět ztratil set. Ve druhém kole zvládl šlágr s bývalým finalistou Berrettinim

Jannik Sinner si poradil s kamarádem Matteem Berrettinim
Jannik Sinner si poradil s kamarádem Matteem BerrettinimAFP
Ital Jannik Sinner (22) ve Wimbledonu na svém prvním grandslamu v roli světové jedničky ztratil set i s druhým soupeřem. Krajana, milovníka travnatých dvorců a finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho (28) zdolal ve večerním duelu na Centrálním kurtu až po bezmála čtyřech hodinách boje 7:6, 7:6, 2:6, 7:6 a pokračuje v obhajobě loňského semifinále. Na travnatých dvorcích v All England Clubu jde dál také obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz (21), který přehrál Australana Aleksandara Vukice (28) 7:6, 6:2, 6:2 a dál jde turnajem bez ztráty setu.

Sinner – Berrettini 7:6, 7:6, 2:6, 7:6

Jannik Sinner v roli světové jedničky ještě neprohrál. Po triumfu na pětistovce v německém Halle, kde slavil první titul na trávě, pokračuje na vítězné vlně i ve Wimbledonu. Po výhře nad Němcem Yannickem Hanfmannem porazil 3:1 na sety i krajana Mattea Berrettiniho.

Dvaadvacetiletý Sinner ve druhém, třetím i čtvrtém setu musel dohánět manko brejku. Dvakrát to bleskově dokázal a v tie-breacích rozhodl o svém vítězství. O šest let starší Berretini přitom zahrál více než dvojnásobek vítězných úderů (65:32).

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Matteo Berrettini
Statistiky zápasu Jannik Sinner – Matteo BerrettiniLivesport

"Matteo je můj dobrý kamarád, máme za sebou spoustu skvělých tréninků. Šli jsme proti sobě už ve druhém kole na takto velkém turnaji. Oba jsme hráli velmi dobře. Vyhrál jsem všechny tři tie-breaky, někdy i s trochou štěstí," řekl Sinner v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Věděl jsem, že oproti prvnímu kolo musím svůj výkon zlepšit. Jsem šťastný, že jsem lépe zvládal těžké situace. Byly tam nějaké momenty nahoru dolů, ale to je v zápasech na tři vítězné sety normální a s výkonem jsem spokojený," doplnil rodák z Innichenu.

O místo mezi šestnáctkou nejlepších se Sinner, který v lednu na Australian Open  slavil premiérový grandslamový triumf a v Londýně obhajuje loňské semifinále, utká se Srbem Miomirem Kecmanovičem (H2H 2:0).

Alcaraz – Vukic 7:6, 6:2, 6:2

Carlos Alcaraz ustál proti Aleksandaru Vukicovi nepříjemné chvilky v úvodu, kdy Australan servíroval za stavu 6:5 na zisk první sady. Vítěz letošního Roland Garros ho ale k setbolu nepustil a ve zkrácené hře uspěl 7:5. Další dva sety pak už byly v režii španělského obhájce titulu.

Ve třetím kole jednadvacetiletý Alcaraz narazí na Američana Francese Tiafoea (H2H 1:1), kterého v posledním střetnutí předloni v semifinále US Open udolal v pěti setech.

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře mužů