Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šestý den Wimbledonu: V akci poslední domácí mužská naděje i další krok pro Jabeurovou

Ons Jabeurová usiluje o třetí finále v řadě.
Ons Jabeurová usiluje o třetí finále v řadě.Profimedia
Šestý hrací den se ve Wimbledonu budou dohrávat zápasy třetího kola dvouher. Livesport Zprávy vybírají tři duely, které byste si neměli nechat ujít. Domácí publikum bude fandit Cameronu Norriemu (28) v souboji s finalistou posledního French Open Roland Garros. Další krok k vyrovnání svých posledních dvou účastí ve finále má před sebou Ons Jabeurová (29). A potkají se také nedávná vítězka turnaje Jelena Rybakinová (25) s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou (33).

Cameron Norrie – Alexander Zverev

14:30, Centre Court

Norrie zůstal v hlavní soutěži jako poslední z domácích tenistů. Cestou do třetího kola musel vyřadit krajana Jacka Drapera, který ho před pár dny sesadil z pozice britské žebříčkové jedničky. 

Norrie míval lepší období, figuroval i na osmém místě světového žebříčku, v průběhu loňské sezony se ale propadl na konec elitní padesátky pořadí. Na výraznější úspěch čeká už velmi dlouho, ve Wimbledonu ale cítí šanci, ví, že proti finalistovi Roland Garros Alexandru Zverevovi bude mít podporu publika.

Zverev bude v roli favorita, také je ale faktem, že Wimbledon je tradičně jeho nejhorším grandslamem. V Londýně ještě nikdy nepostoupil do čtvrtfinále, ačkoli se ho v minulosti zúčastnil sedmkrát. Na vzájemné duely je to 5:2 pro Zvereva, většinou se ale hrálo na hardu. Na travnatém povrchu Norrieho šance stoupají. 

Ons Jabeurová – Elina Svitolinová

17:30, Centre Court

Vzájemná rivalita Svitolinové a Jabeurové sice začala už v roce 2010 na antukových dvorcích na juniorském okruhu, ale za další léta se obě přední hráčky ženského tour střetly jen čtyřikrát. Svitolinová vede 3:1 na zápasy, na trávě proti sobě ale nastoupí poprvé.

Ons Jabeurová je zřejmě odhodlaná postoupit ve Wimbledonu už třetím rokem po sobě do finále. Devětadvacetiletá Tunisanka si v úvodních dvou kolech snadno poradila s Mojukou Učidžimaovou i kvalifikantkou Robin Montgomeryovou. 

Svitolinová měla daleko těžší los a už v prvním kole musela s Magdou Linetteovou bojovat přes dvě a půl hodiny (7:5, 6:7, 6:3), další kolo měla snazší, Jule Niemeierovou vyřadila hladce ve dvou setech. Bývalá světová trojka Svitolinová na trávě umí, ve Wimbledonu tradičně postupuje do druhého týdne a v letech 2019 a 2023 si zahrála i semifinále.

Jelena Rybakinová – Caroline Wozniacká

19:00, kurt číslo 1

Střet nedávné wimbledonské vítězky a bývalé světové jedničky bude hostit kurt číslo 1. Jelena Rybakinová hraje hlavní soutěž Wimbledonu teprve počtvrté v kariéře, ale pokaždé se probojovala do druhého týdne a předloni na nejslavnějším grandslamu dokonce triumfovala. Tehdy v posledních dvou kolech porazila Simonu Halepovou a Ons Jabeurovou a Wimbledon zůstává zatím jejím jediným získaným majorem. 

Rybakinová má formu jako hrom, letos už zapsala pět titulů či finále, ovšem také skrečovala kvůli problému s břišním svalem na generálce v Berlíně.

Wozniacká hraje po návratu po mateřské pauze výborně a slušnou formu ukázala i v prvních dvou kolech v Londýně. Kvalifikantce Alycii Parksové povolila jen dva gamy a následně přetlačila nebezpečnou Kanaďanku Leylah Fernandezovou 6:3, 2:6, 7:5. Bývalá světová jednička z Dánska bude bude proti favorizované Rybakinové útočit na vyrovnání svého maxima ve Wimbledonu, kde nikdy neporazila nikoho z TOP 15 pořadí.