Pokud nebudu moct hrát na úplné maximum, nebudu na Wimbledonu startovat, má jasno Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pokud nebudu moct hrát na úplné maximum, nebudu na Wimbledonu startovat, má jasno Djokovič

Djokovič má v plánu hrát na Wimbledonu jen v případě, že se bude cítit stoprocentně fit.
Djokovič má v plánu hrát na Wimbledonu jen v případě, že se bude cítit stoprocentně fit.AFP
Srbský tenista Novak Djokovič (37) pokračuje necelé tři týdny po operaci kolena v přípravě na Wimbledon, na londýnské trávě ale bude startovat jen tehdy, pokud bude mít šanci na úspěch. Druhý hráč světového žebříčku a vítěz 24 grandslamových turnajů to řekl BBC s tím, že rekonvalescence zatím probíhá podle plánu. Wimbledon, kde by měl Djokovič obhajovat loňskou finálovou účast, začne v pondělí.

"Nepřijel jsem do Wimbledonu odehrát jen pár kol. Pokud budu vědět, že mohu hrát skoro na své maximum, nebo na úplné maximum, tak budu hrát. A pokud ne, dám šanci někomu jinému," uvedl Djokovič.

Rodák z Bělehradu si poranil pravé koleno v osmifinále Roland Garros proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Následně z turnaje, kde obhajoval titul, odstoupil a absolvoval operaci menisku.

"Rehabilitace pokračuje každý den správným směrem a je to zase o pár procent lepší a lepší. To je něco, co mi dodává naději a povzbuzuje mě, abych pokračoval. Beru věci postupně. Ještě netlačím na sto procent, ale věřím, že to v příštích dnech přijde," podotkl Djokovič.

Srbský tenista, který v sezoně čeká na první titul, může uspět ve Wimbledonu poosmé. Cílí také na rekordní 25. grandslamový triumf, díky němuž by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Australankou Margaret Courtovou. Vloni vyhrál tři grandslamy, neuspěl právě jen ve Wimbledonu, kde ho ve finále porazil Španěl Carlos Alcaraz.