Parádní úspěch pro Kopřivu. Porazil bývalého semifinalistu a zahraje si hlavní soutěž Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Parádní úspěch pro Kopřivu. Porazil bývalého semifinalistu a zahraje si hlavní soutěž Wimbledonu

Vít Kopřiva prošel kvalifikací Wimbledonu jako jediný z osmi Čechů.
Vít Kopřiva prošel kvalifikací Wimbledonu jako jediný z osmi Čechů.AFP
Vít Kopřiva (27) překvapivě prošel tříkolovým kvalifikačním sítem Wimbledonu. Aktuálně 123. hráč světa porazil 3:6, 6:3, 6:2 a 6:4 favorizovaného dvojnásobného semifinalistu Richarda Gasqueta (38) a podruhé v kariéře si zahraje hlavní soutěž na grandslamových podnicích. V hlavním losu nejslavnějšího tenisového turnaje tak budou tři Češi, přímý start mají jistý Tomáš Macháč (23) a Jakub Menšík (18).

Kopřiva – Gasquet 3:6, 6:3, 6:2, 6:4

V kvalifikaci letošního ročníku Wimbledonu bojovalo celkem osm českých zástupců a od Kopřivy se postup do hlavní soutěže rozhodně nečekal. Před cestou do Londýna odehrál na trávě dohromady jen tři kariérní zápasy s negativní bilancí 1:2.

V Roehamptonu, kde se wimbledonská kvalifikace tradičně koná, ovšem porazil ve třech setech Henriho Squireho i Huga Delliena a ve finále senzačně přemohl jasně favorizovaného dvojnásobného semifinalistu a zkušeného veterána Gasqueta. Kopřiva se v úvodní sadě nedostal k ani jednomu brejkbolu, nicméně ve zbytku utkání si jich vypracoval celkem 13 a pět příležitostí proměnil. Sám čelil jen čtyřem hrozbám a polovinu z nich odvrátil.

Kopřiva absolvoval kvalifikaci grandslamů po 11. v kariéře a teprve podruhé uspěl. Hlavní soutěž podniků velké čtyřky si zahrál už jen na letošním Australian Open, kde byl v prvním kole kousek od skalpu Sebastiana Kordy.

Hlavní soutěž bude rozlosována v pátek a startuje v pondělí. Představí se v ní 11 českých tenistů. Mezi muži kromě Kopřivy ještě Tomáš Macháč a Jakub Menšík a v ženském turnaji budou účinkovat loňská šampionka Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková a Brenda Fruhvirtová.

Výsledky kvalifikace mužů ve Wimbledonu