Na souboj s Macháčem nedojde, Murray se na poslední chvíli odhlásil z Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na souboj s Macháčem nedojde, Murray se na poslední chvíli odhlásil z Wimbledonu

Murray se odhlásil z dvouhry.
Murray se odhlásil z dvouhry.Profimedia
Britský tenisový veterán Andy Murray (37) se po operaci zad na poslední chvíli odhlásil z dvouhry na Wimbledonu a oznámil, že se zúčastní pouze turnaje ve čtyřhře po boku svého bratra Jamieho. Dnes od 18 hodin měl přitom dvojnásobný šampion travnatého grandslamu nastoupit proti Tomáši Macháčovi (23), který tak bude hrát s Davidem Goffinem (33) z Belgie, jenž neuspěl v posledním kole kvalifikace.

Murray, který má v plánu ukončit po srpnové olympiádě v Paříži kariéru, se před necelými dvěma týdny podrobil odstranění cysty na páteři. Kvůli zákroku se na svém posledním Wimbledonu nakonec vzdal startu v singlu.

"Přestože pro návrat udělal Andy všechno možné, musel učinit velmi těžké rozhodnutí a odhlásit se z dvouhry. Asi si dokážete představit, že je velmi zklamaný, ale potvrdil, že s Jamiem hrát bude a těší se na rozlučku s Wimbledonem," uvedl Murrayho tým v prohlášení.

Vít Kopřiva se svému nalosovanému hvězdnému soupeři nevyhne a v utkání před Macháčem se na centrkurtu představí proti majiteli rekordních 24 grandslamů Srbovi Novaku Djokovičovi.