Murray je po operaci zad, startu ve Wimbledonu se dvojnásobný šampion nevzdává

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Murray je po operaci zad, startu ve Wimbledonu se dvojnásobný šampion nevzdává

Aktualizováno
Andy Murray přijde popáté o domácí Wimbledon.
Andy Murray přijde popáté o domácí Wimbledon.Profimedia
Andy Murray (37) v sobotu podstoupil operaci zad a ATP v neděli informovala o jeho odhlášení z Wimbledonu. Rozlícený britský vítěz dvou ročníků ale v rozhovoru pro The Sun prohlásil, že v průběhu týdne chce být zpátky na kurtu a šance startovat možná na svém posledním grandslamu před domácími fanoušky se nevzdává.

Andy Murray ve středu kvůli bolesti zad nedohrál zápas druhého kola na domácí trávě v Queen's Clubu. Během souboje s Jordanem Thompsonem si kromě zad nechával ošetřit i opakovaně operovanou pravou kyčel a pravé koleno.

Už v sobotu podstoupil menší operaci zad, při které mu lékaři odstranili cysty z páteře. V neděli odpoledne pak mužská tenisová asociace ATP oznámila, že se Brit odhlásil z Wimbledonu, po pár hodinách ale informaci stáhla. 

"Včera (v sobotu) se podrobil zákroku a teď musíme počkat a uvidíme. Podle mých informací ještě žádné rozhodnutí nepadlo, doufejme v to nejlepší pro Andyho," řekl pro BBC kapitán britského daviscupového týmu Leon Smith. Třetí grandslam sezony na trávě v londýnském All England Clubu startuje za osm dní.

Murray se ve Wimbledonu představil celkem patnáctkrát. Třikrát to dotáhl až do finále a v letech 2013 a 2016 ho přetavil v zisk dvou ze tří grandslamových trofejí. Během kariéry přišel o domácí grandslam zatím čtyřikrát (2007, 2018, 2019 a 2020).

Bývalý první hráč světa v uplynulých týdnech naznačil, že ve druhé polovině sezony zřejmě ukončí kariéru. Zatím stále počítá i s účastí na olympijském turnaji v Paříži, vzhledem k doporučené šestitýdenní přestávce a začátku turnaje 26. července je ale jeho start nepravděpodobný. Sedmatřicetiletý Brit zakončil dva ze čtyř olympijských startů ziskem zlaté medaile (Rio de Janeiro 2012 a Londýn 2016).

O pravděpodobnou rozlučku s Wimbledonem už letos přišel Rafael Nadal, který dává přednost přípravě na olympijský turnaj konaný na antuce.