Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace Wimbledonu, další tři Češi dohráli

Macháč na úvod wimbledonské kvalifikace přehrál Japonce Učijamu 7:6, 6:3.
Macháč na úvod wimbledonské kvalifikace přehrál Japonce Učijamu 7:6, 6:3.Profimedia
S bídnou úspěšností zahájilo kvarteto českých tenistů na trávě v Londýně třífázový boj o místo v hlavní soutěži Wimbledonu. Úspěšně odstartoval snažení o zkompletování startu na všech čtyřech grandslamech Tomáš Macháč (22), který si poradil s Japoncem Jasutakou Učijamou. Naopak ze hry venku jsou hned po úvodním vystoupení Dalibor Svrčina (20), Zdeněk Kolář (26) i Vít Kopřiva (26).

Macháč – Učijama 7:6, 6:3

Tomáš Macháč loni přišel o travnatou část sezony kvůli zranění a dnes se tak na zeleném pažitu představil poprvé po dvou letech. Těžký přechod z antuky zvládl, s třicetiletým Japoncem Jasutakou Učijamou si poradil 7:6, 6:4.

Dvaadvacetiletý rodák z Berouna grandslamovou kvalifikací v minulosti už čtyřikrát prošel a minimálně jedno use mu to povedlo na Roland Garros, Australian Open a US Open. Nyní usiluje o celkově šestý start v hlavní soutěži grandslamu a premiérovou účast ve Wimbledonu.

Předloni při svém dosud jediném pokusu o místo mezi wimbledonskou elitou skončil v závěrečném třetím kole. Letos si o vyrovnání tehdejšího výsledku zahraje s dalším Japoncem Kaičim Učidou.

Celikbilek – Svrčina 6:0, 5:7, 6:2

Dalibor Svrčina na začátku června vyhrál domácí antukový challengeru v Prostějově, od té doby však prohrál už tři zápasy po sobě. Dnes ve svém prvním letošním a celkově teprve třetím zápase na trávě nestačil na Turka Altuga Celikbileka, kterému podlehl po divokém průběhu 0:6, 7:5, 2:6.

20letý Svrčina v lednu na Australian Open poprvé prošel grandslamovou kvalifikací a jednu výhru přidal i při premiéře v hlavní soutěži. Na Wimbledon se však nekvalifikuje ani na druhý pokus.

Pouille – Kolář 4:6, 6:3, 6:3

Zdeněk Kolář neprojde kvalifikací Wimbledonu ani na 5. pokus. Letos šestadvacetiletý Čech, který loni v All England Clubu startoval jako lucky loser, skončil hned v prvním kole po porážce 6:4, 3:6, 3:6 s Francouzem Lucasem Pouillem.

Klein – Kopřiva 6:3, 6:4

Vít Kopřiva ani v sedmé kvalifikaci grandslamu nevyhraje víc jak jeden zápas. Letos ve Wimbledonu šestadvacetiletý Čech dohrál již po úvodním vystoupení, v němž podlehl 3:6, 4:6 Slováku Lukáši Kleinovi a utrpěl pátou porážku v řadě.

Výsledky mužské kvalifikace Wimbledonu