Kyrgios jel z Wimbledonu do psychiatrické léčebny. Uvažoval jsem o sebevraždě, přiznal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios jel z Wimbledonu do psychiatrické léčebny. Uvažoval jsem o sebevraždě, přiznal

Nick Kyrgios přiznal, že byl hospitalizován na psychiatrii.
Nick Kyrgios přiznal, že byl hospitalizován na psychiatrii.Profimedia
Tenisový rebel Nick Kyrgios (28) přiznal, že v roce 2019 byl po vyřazení ve Wimbledonu přijat do psychiatrické léčebny. V Londýně uvažoval o sebevraždě a prozradil i to, proč jeho ruku zdobil bílý rukáv, který se stal na nějaký čas jeho značkou.

Pro Kyrgiose byl rok 2019 jedním z nejtěžších v životě. Často byl kritizován za své nevhodné chování na kurtu. Ve Wimbledonu se tehdy představil s novou image, na pravé ruce měl elastický bílý rukáv. Nešlo však o žádnou kompenzaci svalového zranění.

"Když se podíváte zblízka, můžete na mé pravé ruce vidět známky sebepoškozování. Měl jsem sebevražedné myšlenky, nechtěl jsem vstát a probudit se, když jsem hrál sám před miliony lidí," přiznal v únoru 2022 na svém instagramovém účtu. Šikovná a silná paže, kterou posílá na kurt dělová podání a která umí i výjimečné stopbaly a voleje, byla pořezaná. Kyrgios chtěl hlavně zakrýt jizvy, aby v utkání, které snímaly desítky kamer, nebylo nic poznat. Později si ruku nechal potetovat.

Otec plakal na posteli

Procházel těžkým obdobím, které změnil jeden důležitý osobní okamžik. "Pil jsem alkohol, bral jsem drogy, distancoval jsem se od rodiny a blízkých. Pak jsem vypadl ve Wimbledonu s Nadalem. Když jsem se probudil, můj táta seděl na mé posteli a plakal," vypráví australský tenista v nové epizodě seriálu Bod zlomu, který od 21. června vysílá Netflix.

"To byl spouštěč. Řekl jsem si: 'Dobře, takhle to dál nejde'. Skončil jsem na psychiatrickém oddělení v Londýně, abych si vyřešil své problémy. Skutečně jsem přemýšlel o sebevraždě," vyprávěl podle listu The Australian.

Od té doby se Kyrgios opravdu pomalu začal měnit a po dopadu na dno našel zřejmě správný směr. Loni došel ve Wimbledonu až do finále, i když v něm prohrál s Novakem Djokovičem 1:3 na sety. 

Dnes figuruje na 25. místě světového žebříčku a tento týden se ve Stuttgartu po lednovém zranění kolena vrátil na kurty. První zápas na trávě mu však nevyšel, po více než hodině hry ho porazil Číňan Yibing Wu 7:5, 6:3. Na londýnské trávě ale Australan ani letos chybět nechce.