Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíkové fandil ve Wimbledonu i Dostál: Snažil jsem si to užít, ale byly to nervy

Rozhodující utkání o titul si nenechal ujít ani Lukáš Dostál (v bílém nad Barborou Krejčíkovou).
Rozhodující utkání o titul si nenechal ujít ani Lukáš Dostál (v bílém nad Barborou Krejčíkovou).Profimedia
Za velký zážitek označil hokejový brankář Lukáš Dostál (24) sobotní triumf tenistky Barbory Krejčíkové (28) ve finále Wimbledonu. Gólman Anaheimu Ducks a letošní mistr světa v rozhovoru s českými novináři ocenil čerstvou šampionku travnatého grandslamu v All England Clubu za psychickou odolnost a rozvahu.

"Mám tenis rád, sleduju ho. Vloni jsem byl náhodou u Gudyho (Radka Gudase) doma a dívali jsme se, že Bára hrála turnaj WTA v San Diegu, což je kousek od Anaheimu. Říkal jsem si, že by bylo moc fajn, kdybych tam mohl dojet, tak jsem Báře napsal a Pavel (Motl – trenér) mi zařídil lístky. Od té doby se nějak bavíme, sledujeme se navzájem a podporujeme se. Byl jsem tady jako kamarád, ale také jako fanoušek," řekl Dostál.

Ve Wimbledonu byl poprvé. Kvůli přípravě na novou sezonu přijel až na sobotní finálový zápas s Italkou Jasmine Paoliniovou, který Krejčíková vyhrála 6:2, 2:6, 6:4. "Bára mi napsala, jestli bych nechtěl dojet už na semifinále. Ale říkal jsem, že jsem ve fázi (přípravy), kdy jedu fakt hodně tvrdě a že to nejde. K tomu jsem ve Finsku, takže v průběhu týdne bylo mnohem těžší sem dojet," uvedl Dostál.

Rozhodující utkání o titul si však nenechal ujít. "V pátek jsem odtrénoval a říkal jsem, že poletím do Londýna. Soboty si stejně dělám sám, mám program od trenéra a posilovnu také. Takže jsem ráno šel do posilovny, abych splnil to, co máme najetý. V tomhle jsem možná kolikrát až moc poctivý, ale mám z toho dobrý pocit. Spojil jsem příjemné s užitečným," řekl Dostál.

Do hráččiny lóže dorazil podle Motla s mírným zpožděním kvůli dopravě, finále na centrkurtu si ale užil. Měl podobné nervy jako ve finále letošního mistrovství světa proti Švýcarsku. "Asi jsem cítil, co se Báře zrovna děje v hlavě, ale snažil jsem si zápas užít jako fanoušek. Nervy jsem samozřejmě měl a hrozně jsem jí to přál," řekl brněnský rodák.

Krejčíková – Paoliniová 6:2, 2:6, 6:4

Ocenil rozvahu Krejčíkové v klíčových situacích. "Díval jsem se na většinu zápasů Wimbledonu a ač jsem tenisový amatér, působila na mě velice klidně. Jak se říká, hrála v přítomném okamžiku a to jí právě pomohlo získat titul. Hrála sebevědomě a fakt jsem na ni pyšný, protože vím, jak je mentálně náročné něco vyhrát," doplnil Dostál.

Wimbledonské kulisy ho nadchly. Na tribuně kousek od něj seděly i celebrity včetně herce Toma Cruise. "To jsem si říkal: Hele, toho znám, ten má dobré filmy," řekl s úsměvem Dostál. "Stejně jako u našeho mistrovství světa je hrozně kouzelné, jak sport strašně spojuje. Myslím, že celebrity jsou fanoušci sportovců a sportovci zase fanoušci celebrit. Prolíná se to," uvedl.

S Krejčíkovou také dříve porovnával rozdíly mezi tenisem a hokejem. Našli spoustu podobností i rozdílností. "Když jsem v NHL, tak také hodně cestujeme. Přelétáme z jedné strany na druhou a hrajeme hodně zápasů. Když ale jeden prohrajeme, tak víme, že jich zbývá ještě 81. Tady se třeba dlouho připravujete, nevyjde vám to a zase musíte letět jinam. Oba sporty mají něco do sebe a ani jeden z nich není jednoduchý," prohlásil bývalý brankář Komety Brno.

Sám na tenisové kurty občas vyrazí, nepovažuje se ale za dobrého hráče. "Baví mě to, jsem takový amatérský nadšenec," řekl s úsměvem. "S Bárou jsem si ještě nezahrál. Pavel mi říkal, že když se potkáme v Brně, můžu si s nimi pinknout. Já jsem ale takový, že když už nějaký sport dělám, tak ho chci dělat na sto procent a chci, aby mi šel. A tenis by mi proti Báře rozhodně nešel," dodal Dostál.

Kompletní zpravodajství k Wimbledonu