Hvězdný los Wimbledonu: Čechy čekají Murray a Djokovič, Vondroušová začne obhajobu s Bouzasovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hvězdný los Wimbledonu: Čechy čekají Murray a Djokovič, Vondroušová začne obhajobu s Bouzasovou

V Londýně začne v pondělí 137. edice Wimbledonu
V Londýně začne v pondělí 137. edice WimbledonuProfimedia
V Londýně byla v pátek dopoledne rozlosována 137. edice Wimbledonu. Na letošním travnatém grandslamu bude v hlavních soutěžích startovat osm českých tenistek a tři tenisté. Hvězdné soupeře dostali právě muži: Tomáše Macháče (23) čeká domácí ikona Andy Murray (37) a Vít Kopřiva (27) si zahraje s Novakem Djokovičem (37). Obhájkyni loňského titulu Markétu Vondroušovou (25) čeká v prvním kole Jessica Bouzasová Maneirová (21) ze Španělska. Těžký los má Karolína Muchová (27), která potká další Španělku Paulu Badosaovou (26).

Macháč se hned v prvním kole dostane na velký kurt, los mu totiž přisoudil domácího hrdinu Andyho Murrayho, pro kterého je letošní Wimbledon možná tím posledním v kariéře. Na atraktivitu soupeře si nemůže stěžovat ani Kopřiva, který se při své premiéře na turnaji utká s Djokovičem. Jakub Menšík se při wimbledonské premiéře utká s Alexanderem Bublikem z Kazachstánu.

Obhájce triumfu Španěl Carlos Alcaraz se utká v 1. kole z pozice nasazené trojky s Estoncem Markem Lajalem. Turnajová jednička a vítěz letošního Australian Open Jannik Sinner zahájí třetí grandslamový turnaj sezony proti Němci Yannicku Hanfmannovi.

Vondroušová byla jako nasazená šestka vylosována do horní části pavouka a už ve třetím kole se může střetnout s Barborou Krejčíkovou. Ve čtvrtfinále pak může potkat Igu Šwiatekovou. Ještě o dvě kola dřív se se světovou jedničkou může střetnout další Češka v pavouku Kateřina Siniaková.

Velmi těžký los má Muchová, kterou po návratu na kurty čeká bývalá druhá hráčka světového rankingu Badosaová ze Španělska. Brenda Fruhvirtová se v souboji teenagerek střetne v prvním kole s vycházející hvězdičkou Mirrou Andrejevovou, která se na předchozím grandslamu v Roland Garros probojovala do semifinále.

Finalistka turnaje z roku 2021 Karolína Plíšková bude v 1. kole hrát s Ruskou Dianou Šnajderovou. Marie Bouzková zahájí turnaj s Argentinkou Juliou Rierovou. Linda Nosková, která začne travnatý grandslam proti Italce Saře Erraniové. Sedmadvacítka Kateřina Siniaková se utká s Kanaďankou Marinou Stakusicovou, Barbora Krejčíková (31.) zabojuje proti Rusce Veronice Kuděrmětovové.

Světová jednička Šwiateková začne turnaj stejně jako na letošním Australian Open proti bývalé čtvrté hráčce světa Američance Sofii Keninové. Nasazenou dvojku Cori Gauffovou z USA čeká krajanka Caroline Dolehideová, loňská finalistka Tunisanka Ons Jabeurová začne proti Mojuce Učijimaové z Japonska.

Los prvního kola pro české zástupce:

Dvouhra mužů:

Tomáš MacháčAndy Murray (Brit.)

Jakub MenšíkAlexander Bublik (23-Kaz.)

Vít KopřivaNovak Djoković (1-Srb.)

Dvouhra žen:

Markéta Vondroušová (6) – Jessica Bouzasová Maneirová (Šp.)

Linda Nosková (26) – Sara Erraniová (It.)

Kateřina Siniaková (27) – Marina Stakusicová (Kan.)

Barbora Krejčíková (31) – Veronika Kuděrmetovová (Rus.)

Karolína MuchováPaula Badosaová (Šp.)

Marie BouzkováJulia Rierová (Arg.)

Karolína PlíškováDiana Šnajderová (Rus.)

Brenda FruhvirtováMirra Andrejevová (24-Rus.)

Start turnaje je naplánován na pondělí, tedy první červencový den. Markéta Vondroušová začne jako obhájkyně titulu v úterý ve 14:00 na centrálním dvorci. Proti 83. hráčce světa Bouzasové bude hrát poprvé. Sokolovská rodačka může případně narazit ve 3. kole na krajanku Krejčíkovou.

Ženské finále je na programu v sobotu 13. července a mužské o den později.

Wimbledon, los dvouhry žen

Wimbledon, los dvouhry mužů