Drsný debut ve Wimbledonu. Teenager Menšík promarnil náskok dvou setů a prohrál s Bublikem

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Drsný debut ve Wimbledonu. Teenager Menšík promarnil náskok dvou setů a prohrál s Bublikem

Menšík promarnil náskok dvou setů a na turnaji končí.
Menšík promarnil náskok dvou setů a na turnaji končí.Profimedia
Jakub Menšík (18) asi nebude vzpomínat v dobrém na své premiérové vystoupení ve slavném Wimbledonu. Talentovaný teenager poprvé nezvládl úvodní kolo na grandslamech, a navíc nedotáhl náskok dvou setů proti loňskému osmifinalistovi Alexanderovi Bublikovi (27). Ruskému rodákovi reprezentujícímu Kazachstán nakonec podlehl 6:4, 7:6, 4:6, 4:6, 2:6.

Menšík – Bublik 6:4, 7:6, 4:6, 4:6, 2:6

Jakub Menšík má za sebou první profesionální travnatou část sezony. Osmnáctiletý Čech zapsal premiérovou výhru na tomto povrchu až na třetí pokus a po solidním čtvrtfinále na Mallorce byl kousek od toho, aby úspěšně zahájil svůj debut ve slavném Wimbledonu.

V úvodních dvou setech byl talentovaný teenager lepší a oba získal na svou stranu. Jenže jeho soupeř Alexander Bublik, u něhož hodně záleží na motivaci, se od začátku třetí sady zlepšil a už ani jednou nezaváhal na vlastním servisu.

V úvodu rozhodujícího dějství mohl Menšík znovu převzít otěže zápasu do svých rukou. Ve druhém gamu však nevyužil brejkbol, následně ztratil podání a po ošetření za stavu 2:3 pro problém s levou nohou už nedokázal Bublikovi vůbec vzdorovat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Menšík si zahrál hlavní soutěž na grandslamech potřetí v kariéře a poprvé nemusel přes kvalifikaci. Na loňském US Open se dostal až do třetího kola, letos na Australian Open vypadl ve druhém a French Open se kvůli problémům s pravým předloktím vůbec nezúčastnil.

Na začátku letošní sezony definitivně prorazil na nejvyšší okruh. Po senzačním finále v katarském Dauhá, kde zapsal několik cenných skalpů, se vyšplhal do elitní stovky žebříčku. Poté se však začal trápit se zdravím a musel řešit školní povinnosti.

Bublikovi se překvapivě vůbec nepovedla příprava na nejslavnější tenisový turnaj, včetně obhajoby triumfu v Halle. Loňský osmifinalista Wimbledonu se v dalším kole střetne s Arthurem Cazauxem.

V hlavní soutěži mužské dvouhry jsou ještě dvě české naděje. Tomáš Macháč se v úterý utká s dvojnásobným šampionem Andym Murraym a kvalifikant Vít Kopřiva vyzve sedminásobného vítěze a loňského finalistu Novaka Djokoviče.

Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu