Djokovič je měsíc po operaci na Wimbledon připraven. Koleno reaguje dobře, těší ho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič je měsíc po operaci na Wimbledon připraven. Koleno reaguje dobře, těší ho

Novaka Djokoviče čeká v úvodním kole Wimbledonu Vít Kopřiva.
Novaka Djokoviče čeká v úvodním kole Wimbledonu Vít Kopřiva. Profimedia
Novak Djokovič (37) je necelý měsíc po operaci kolena připraven rozšířit si ve Wimbledonu rekordní sbírku 24 grandslamů. Po týdnu příprav v Londýně je druhý hráč světového žebříčku přesvědčen, že koleno zátěž vydrží. Sedminásobného vítěze slavného turnaje čeká v úterý na úvod Vít Kopřiva (27).

"Trénuju tady už týden, hlavně poslední tři dny byly hodně intenzivní. Odehrál jsem cvičné sety proti několika špičkovým hráčům, takže jsem koleno zatížil téměř na maximum. Zatím reaguje velmi dobře, což je skvělá zpráva pro mou účast," řekl Djokovič.

Rodák z Bělehradu si poranil pravé koleno v osmifinále Roland Garros proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Následně z turnaje, kde obhajoval titul, odstoupil a absolvoval operaci menisku.

Los: Kopřivu čeká Djokovič, Macháče Murray

"Jasně, že až turnaj začne, budu mít víc dojmů a zpětné vazby z toho, jak moje koleno reaguje na pětisetový zápas," uvedl Djokovič, který o start ve Wimbledonu nechtěl přijít. "Neřekl bych, že jsem měl strach, že vynechám. Spíš jsem moc toužil po tom tady hrát. Speciálně ve Wimbledonu, který byl už od dětství mým vysněným turnajem," doplnil.

Srbský tenista, který v sezoně čeká na první titul, může uspět ve Wimbledonu poosmé. Cílí také na rekordní 25. grandslamový triumf, díky němuž by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Australankou Margaret Courtovou. Loni vyhrál tři grandslamy, neuspěl právě jen ve Wimbledonu, kde ho ve finále porazil Španěl Carlos Alcaraz.

Kopřiva – Djokovič (úterý 12:00)