Alcaraz úspěšně začal obhajobu ve Wimbledonu. Sinner na postup potřeboval čtyři sety

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz úspěšně začal obhajobu ve Wimbledonu. Sinner na postup potřeboval čtyři sety

Aktualizováno
Carlos Alcaraz vykročil za obhajobou titulu ve Wimbledonu.
Carlos Alcaraz vykročil za obhajobou titulu ve Wimbledonu.AFP
Carlos Alcaraz (21) úspěšně zahájil obhajobu loňského triumfu ve Wimbledonu. Čerstvý vítěz French Open měl s kvalifikantem Markem Lajalem (21) mnohem více práce, než se očekávalo. S estonským outsiderem prohrával ve dvou ze tří setů o brejk a nakonec soupeře ze třetí stovky žebříčku zdolal po téměř dvou a půl hodinách boje 7:6, 7:5, 6:2. Jannik Sinner (22) zvládl první grandslamový zápas v roli světové jedničky. Ital v prvním kole Wimbledonu přehrál Yannicka Hanfmanna (32) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Alcaraz – Lajal 7:6, 7:5, 6:2

Carlos Alcaraz loni udolal v pětisetovém wimbledonském finále Novaka Djokoviče a předpovídalo se, že bude na mužském okruhu dominovat. Španělský mladík ale další titul získal až letos v Indian Wells a chuť si definitivně spravil splněním dětského snu v podobě triumfu na antukovém French Open, kde v 21 letech získal už třetí grandslamovou trofej.

Loni na trávě vyhrál všech 12 zápasů a první obhajobu na tomto povrchu si vyzkoušel před pár týdny v Queen's Clubu, kde nečekaně ztroskotal už ve druhém kole na Jackovi Draperovi. Také obhajobu ve Wimbledonu zahájil výhrou bez ztráty setu, nicméně s outsiderem ze třetí stovky žebříčku a kvalifikantem Markem Lajalem měl mnohem více práce, než se očekávalo.

Alcaraz překvapivě v úvodních dvou setech jako první ztratil servis, nicméně velmi dobře hrajícímu outsiderovi ani jednou nedovolil brejk potvrdit a pokaždé měl navrch v těsné koncovce. V posledním dějství už neponechal nic náhodě, začal ho brejkem a Lajalovi povolil jen dva gamy.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

"Trochu mě překvapil a jsem za první letošní vítězství na zdejším centrkurtu rád. Ještě pořád jsem nervózní, když tu hraju," řekl Alcaraz na dvorci.

Pokud nepočítáme skreč na začátku sezony v Rio de Janeiru, tak i na svém osmém letošním turnaji zvládl úvodní zápas. Navíc uhájil svou neporazitelnost v prvním kole grandslamových podniků, upravil ji na 14:0.

Téměř stoprocentní je Alcaraz i ve druhém kole čtyř největších turnajů. V této fázi neuspěl pouze při premiéře na Australian Open 2021 proti Mikaelovi Ymerovi a ještě o pár měsíců později ve Wimbledonu v duelu s Daniilem Medveděvem.

Ve svém čtvrtém startu na posvátném londýnském pažitu a útoku na třetí účast ve druhém týdnu travnatého majoru bude pokračovat proti Aleksandarovi Vukicovi, nebo Sebastianovi Ofnerovi.

Sinner – Hanfmann 6:3, 6:4, 3:6, 6:3

Jannik Sinner prožívá životní sezonu a dosahuje na ty nejvyšší tenisové milníky. V lednu získal svůj první grandslamový titul na Australian Open, a po semifinálové účasti na Roland Garros se stal prvním Italem v historii, který obsadil první pozici na žebříčku.

Sinner má letos skvělou bilanci 41:3 a daří se mu i na trávě, kde je tuto sezonu stále neporažen. Jako generálku na slavný Wimbledon si vybral pětistovku v Halle, odkud si odvezl jednu ze čtyř trofejí v tomto roce.

Ve vítězném tažení na nejrychlejším povrchu pokračuje i v All England Clubu, kde ve svém úvodním zápase porazil Němce Yannicka Hanfmanna na kurtu číslo jedna.

Ital připustil potíže pouze ve třetím setu, kdy dvakrát neudržel podání, manko 0:4 už nedotáhl a sadu ztratil. Ve zbylých třech setech Sinner ani jednou nezaváhal na podání a úspěšně vykročil za obhajobou loňského semifinále. Ve druhém kole ho čeká krajan Matteo Berrettini, který je specialistou na trávu a zahrál si zde finále v roce 2021.

Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu