Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíškové se ve Washingtonu nedařilo ani letos, také třetí start zakončila hned v prvním kole

Plíšková dostala ve třetím setu kanára. (archivní foto)
Plíšková dostala ve třetím setu kanára. (archivní foto)AFP
Karolína Plíšková (32) zřejmě nebude mít turnaj WTA 500 ve Washingtonu v oblibě. Bývalá světová jednička totiž zakončila i svůj třetí start v hlavním městě Spojených států hned v úvodním kole, letos v něm nestačila 7:5, 3:6, 0:6 na 73. hráčku světa Yafan Wang (30). Číňanka se o postup do čtvrtfinále utká s Hailey Baptisteovou nebo další bývalou lídryní žebříčku Viktorií Azarenkovou.

Yafan Wang – Plíšková 5:7, 6:3, 6:0

Karolína Plíšková je v posledních měsících v další krizi a nyní má za sebou nepovedený vstup do přípravy na závěrečný grandslam sezony, US Open. Dvojnásobná grandslamová finalistka uzavřela i svůj třetí start ve Washingtonu hned na první soupeřce, v roce 2012 prohrála s Olgou Govorcovovou a loni s Hailey Baptisteovou.

Letos byla nad její síly Yafan Wang, která loni naplno obnovila kariéru a není daleko od svého žebříčkového maxima, 47. místa. Plíšková v úvodním dějství otočila z 2:4 na 5:4, ovšem set dokázala dopodávat až na druhý pokus, přičemž potřebovala tři setboly.

Po ztrátě servisu uprostřed druhé sady česká favoritka úplně odpadla a už nedokázala vzdorovat. Číňanka stav utkání srovnala a ihned po prvním gamu rozhodující sady šla díky třem dvojchybám Plíškové do vedení brejku. Češka se o pár minut později dostala do manka dvou brejků a nakonec nezískala už ani jednu hru.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Plíšková v únoru ukončila téměř roční trápení, když v Kluži získala svůj první titul po více než čtyřech letech a postoupila do semifinále na tisícovce v Dauhá. Jenže následovala další a stále trvající krize, během níž je jedinou výjimkou finále na trávě v Nottinghamu.

Od začátku března se včetně Washingtonu zúčastnila devíti turnajů a na sedmi z nich ztroskotala hned v prvním kole. Po odjezdu z hlavního města Spojených států, kde bude startovat ještě Marie Bouzková, má v plánu kvalifikaci na tisícovkách v Torontu a Cincinnati a poté US Open.

Wang bude proti další bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové, nebo domácí Hailey Baptisteové bojovat o své třetí letošní čtvrtfinále na nejvyšší tour. Mezi nejlepší osmičku prošla v únoru v Hua Hinu a v březnu v Austinu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu