Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková vyřadila ve Washingtonu už tři Američanky a zahraje si o druhé letošní finále

Marie Bouzková si zajistila postup do semifinále ve Washingtonu.
Marie Bouzková si zajistila postup do semifinále ve Washingtonu.Profimedia
Marie Bouzková (26) odehrála ve Washingtonu své první kariérní čtvrtfinále na podnicích WTA 500 a přehrála v něm snadno 6:3, 6:1 teenagerku Robin Montgomeryovou (19). Pražská rodačka, která při svém debutu v hlavním městě USA porazila už tři domácí zástupkyně, si zahraje své druhé letošní semifinále a o finále bude bojovat s Arynou Sabalenkovou (26).

Montgomeryová – Bouzková 3:6, 1:6

Marie Bouzková ve Washingtonu debutuje po cestě do svého prvního kariérního čtvrtfinále na akcích série WTA 500 musela zvládnout více než dvouhodinové bitvy s McCartney Kesslerovou a Taylor Townsendovou. Také ve třetím zápase narazila na domácí zástupkyni a recept našla i na Robin Montgomeryovou.

Utkání bývalých šampionek juniorského US Open bylo pro českou favoritku nejsnadnější. Na kurtu tentokrát strávila jen hodinu a čtvrt. A to i díky skvělé úspěšnosti na brejkbolech, pražská rodačka proměnila všech pět šancí a odvrátila čtyři z pěti příležitostí americké teenagerky.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzková zaznamenala v hlavním městě Spojených států svou teprve čtvrtou letošní vítěznou sérii a mezi nejlepší osmičku se probojovala potřetí v sezoně. Čtvrtfinále hrála v aktuálním roce pouze v lednu v Aucklandu, kde neuspěla, a ještě po cestě do finále v dubnu na antuce v Bogotě.

Ve Washingtonu si buduje solidní polštář pro následující měsíce, během nichž bude obhajovat pořádnou porci bodů za povedenou druhou půlku loňské sezony. Bývalá šampionka Livesport Prague Open v tomto dějišti znovu vylepšila své maximum na pětistovkách.

V sobotu bude usilovat o své druhé letošní a celkově sedmé finále, všechna předchozí absolvovala na nejmenších turnajích WTA 250. Její semifinálovou soupeřkou bude nasazená jednička Aryna Sabalenková, Běloruska si v derby poradila 6:4, 6:4 s Viktorií Azarenkovou.

Druhé semifinále vytvořily Paula Badosaová a Caroline Dolehideová. Badosaová zdolala po tříhodinové bitvě 4:6, 7:5, 6:4 bývalou šampionku US Open Emmu Raducanuovou a poprvé od loňského ledna prošla do semifinále. Někdejší světová dvojka bude útočit na své první finále od ledna 2022.

Dolehideová si na domácí půdě ve Washingtonu zahraje své teprve druhé kariérní semifinále na nejvyšším okruhu. Pětadvacetiletá Američanka, která je úřadující finalistkou podniku WTA 1000 v Guadalajaře, odvrátila dva setboly na returnu a přehrála 7:6, 6:1 krajanku Amandu Anisimovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu