Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková se ve Washingtonu prodrala do čtvrtfinále, proti Townsendové odvrátila čtyři setboly

Marie Bouzková je letos potřetí ve čtvrtfinále.
Marie Bouzková je letos potřetí ve čtvrtfinále.AFP
Marie Bouzková (26) zaznamenala při svém debutu ve Washingtonu teprve čtvrtou letošní vítěznou sérii a zahraje si své třetí čtvrtfinále v sezoně. Pražská rodačka zdolala ve druhém kole po více než dvou hodinách boje a čtyřech odvrácených setbolech 7:5, 7:6 Taylor Townsendovou (28) a ve čtvrtfinále nastoupí proti další domácí zástupkyni Robin Montgomeryové (19).

Bouzková – Townsendová 7:5, 7:6

Marie Bouzková narazila i ve druhém zápase při svém debutu na pětistovce ve Washingtonu na domácí soupeřku a také tentokrát se na kurtu zdržela přes dvě hodiny. Po třísetovém duelu s McCartney Kesslerovou neměla daleko k rozhodující sadě ani proti Taylor Townsendové.

Úvodní dějství trvalo téměř hodinu a pražská rodačka ho rozhodla brejkem až v 11. gamu. Následně odvrátila brejkbol a set dopodávala. Ve druhé sadě si cestu do dalšího kola pořádně zkomplikovala.

Nejprve musela likvidovat manko 0:2 a ve 12. hře utkání nedoservírovala. V dramatickém tie-breaku smazala celkem čtyři setboly, tři v řadě, a po využití druhého mečbolu vyhrála zkrácenou hru 10:8. O druhý set se aktérky rvaly bezmála hodinu a půl.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzkové se povedlo teprve počtvrté v letošní sezoně vyhrát na jednom turnaji alespoň dva zápasy, předtím uspěla pouze v Aucklandu (čtvrtfinále), Bogotě (finále) a na French Open (třetí kolo). Proti Townsendové odehrála svůj 30. zápas v aktuálním roce a bilanci upravila na 16:14.

Townsendová dorazila do hlavního města Spojených států se sérií sedmi porážek. Američanka, která před pár týdny ovládla po boku Kateřiny Siniakové deblovou soutěž ve slavném Wimbledonu, prohrála i své 12. kariérní osmifinále na nejvyšším okruhu.

Také ve třetím zápase na turnaji bude Bouzková čelit domácí naději. Ve čtvrtfinále se střetne s teprve 19letou Robin Montgomeryovou. Bývalá šampionka juniorského US Open prošla mezi nejlepší osmičku po odstoupení nasazené čtyřky Ons Jabeurové, jež se omluvila kvůli zranění pravého ramene, a zabojuje o první semifinále na této úrovni.

Další čtvrtfinálové duely obstarají Aryna Sabalenková s Viktorií Azarenkovou, Emma Raducanuová s Paulou Badosaovou a Amanda Anisimovová s Caroline Dolehideovou.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu