Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková postoupila ve Washingtonu do druhého kola, domácí outsiderku přehrála ve třech setech

Bouzková vyhrála ve třech setech. (archivní foto)
Bouzková vyhrála ve třech setech. (archivní foto)AFP
Marie Bouzková (26) úspěšně zahájila svůj debut ve Washingtonu a připsala si svou teprve 15. výhru v letošní sezoně. Pražská rodačka v prvním kole porazila 6:4, 4:6, 6:2 domácí outsiderku a kvalifikantku McCartney Kesslerovou (25). O třetí čtvrtfinále v aktuálním roce si zahraje s další domácí zástupkyní Taylor Townsendovou (28).

Kesslerová – Bouzková 4:6, 6:4, 2:6

Marie Bouzková měla skvělou druhou půlku loňské sezony a do té letošní vstoupila čtvrtfinálovou účastí v Aucklandu. Jenže v následujících měsících spadla do další krize a nepočítaje dubnové finále ve slabé konkurenci v Bogotě na žádný výraznější výsledek nedosáhla.

Na druhou stranu ztroskotala jen na pěti letošních turnajích hned na první soupeřce a nyní má za sebou úspěšný začátek debutu na pětistovce ve Washingtonu. V hlavním městě Spojených států si poradila s domácí outsiderkou McCartney Kesslerovou.

Proti kvalifikantce a 115. ženě pořadí měla více práce, než se očekávalo. V utkání se dostala k 10 brejkbolům, polovinu z nich využila, a sama třikrát ztratila servis. Američance dovolila stav zápasu srovnat, nicméně v rozhodujícím dějství dominovala na vlastním podání a Kesslerové ho dvakrát prorazila. Duel uzavřela ziskem pěti gamů v řadě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bouzková si připsala teprve 15. letošní vítězství a svou bilanci v aktuální sezoně vylepšila na 15:14. Nyní ji čeká útok na čtvrtou vítěznou sérii v tomto roce. Tu poslední zaregistrovala v průběhu antukového jara na French Open. Pražská rodačka bude ve druhé půlce sezony obhajovat pořádnou porci bodů a hrozí jí výrazný žebříčkový pád. Už nyní figuruje na konci nejlepší padesátky světového hodnocení.

O svou třetí letošní čtvrtfinálovou účast bude usilovat proti další domácí zástupkyni Taylor Townsendové. S Američankou se dosud střetla jen před osmi lety na americkém podniku ITF a zvítězila poměrem 7:5 ve třetím setu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu