Valentová má už pátý letošní titul, v českém finále ve Starých Splavech porazila Kučmovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valentová má už pátý letošní titul, v českém finále ve Starých Splavech porazila Kučmovou

Tereza Valentová potvrdila v českém finále ve Starých Splavech roli favoritky.
Tereza Valentová potvrdila v českém finále ve Starých Splavech roli favoritky.Profimedia
Tereza Valentová (17) potvrdila roli favoritky v českém finálovém souboji na podniku W75 ve Starých Splavech. Mladší z českých finalistek porazila 6:3, 7:5 Anetu Kučmovou (24) a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Šampionku nedávné juniorky na French Open čeká žebříčkový skok o zhruba 60 míst a debut v TOP 300.

Valentová – Kučmová 6:3, 7:5

Tereza Valentová v letošní sezoně sbírá jeden úspěch za druhým. Sedmnáctiletá Češka si v aktuálním roce zahrála všech svých šest finálových zápasů na profesionální tour a už popáté triumfovala. V Doksech navázala na double z juniorského French Open, kde ovládla dvouhru i čtyřhru.

Na domácím antukovém podniku W75 ve Starých Splavech ztratila v pěti zápasech dohromady jen jeden set. V českém finále potvrdila roli favoritky proti o sedm let starší Anetě Kučmové a upravila svou famózní letošní bilanci mezi dospělými na 31:2.

Zatímco v úvodním dějství Valentová pořád vedla a měla převahu, ve druhé sadě musela likvidovat manko dvou brejků. Po srovnání z 0:3 na 3:3 se dostala do ztráty 3:5, ale krajance nedovolila set dopodávat a rozhodující dějství nepřipustila. Utkání trvalo hodinu a 33 minut.

"Zkraje finále jsem byla trochu nervózní, ale pak jsem to překonala. Moje soupeřka tu odehrála z kvaldy výborný turnaj. Je to něco jiného než na Roland Garros. Chtěla bych jednou navázat na hráčky, který tady vyhrály přede mnou, třeba na (Barboru) Krejčíkovou," řekla Valentová novinářům.

Obě Češky budou na novém žebříčkovém maximu

Valentová se po zisku už pátého letošního a zároveň kariérního titulu na profesionální tour poprvé posune do TOP 300 žebříčku. Vyletět by měla zhruba o 60 míst někam k 270. pozici. Společně s další domácí akcí v Říčanech vybojovala v Doksech svůj největší triumf.

Kučmová vyhrála poslední tři finále na turnajích ITF a znovu o titul zabojovala po téměř dvou letech, poprvé na podnicích větších než W25. Bilanci ve finále si zhoršila na 3:4, nicméně ve světovém pořadí si polepší asi o 90 míst a bude na novém maximu.

Výsledky turnaje W75 ve Starých Splavech