Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová zahodila vedení 5:1 i mečboly, Nosková je poprvé od února ve čtvrtfinále akcí WTA

Aktualizováno
Muchová nedotáhla v rozhodujícím setu vedení 5:1 a nevyužila čtyři mečboly.
Muchová nedotáhla v rozhodujícím setu vedení 5:1 a nevyužila čtyři mečboly.Profimedia
Karolína Muchová (26) musela i ve druhém zápase ve Varšavě dohánět manko setu, a přestože to vypadalo na nakonec hladký postup, s turnajem se rozloučila už ve druhém kole. Finalistka nedávného French Open zahodila vedení 5:1 v rozhodující sadě i čtyři mečboly na servisu a s Rebeccou Šramkovou (26) prohrála 5:7, 6:3, 5:7. Česko-slovenské derby naopak zvládla Linda Nosková (18) a po skalpu Viktórie Hrunčákové (25) si po téměř půlroce zahraje čtvrtfinále turnajů WTA.

Šramková – Muchová 7:5, 3:6, 7:5

Karolína Muchová se v předchozím průběhu letošní sezony prezentovala velmi stabilní formou zahrnující tři čtvrtfinálové účasti na betonech a senzační jízdu na antukovém French Open. V areálu Rolanda Garrose dosáhla na své první semifinále od Australian Open 2021 a byla ve svém premiérovém grandslamovém finále kousek od triumfu a skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové.

Od té doby se však trápí. Olomoucká rodačka, která po finále na pařížské antuce vylétla zpět do TOP 20 žebříčku, prohrála po skončení antukového jara dva ze tří zápasů. Na kurtech se znovu objevila ve Wimbledonu a i vinou zranění skončila v tenisovém svatostánku hned v prvním kole. V ideální formě se nepředstavila ani ve Varšavě, po obratu na poslední chvíli proti Aljaksandře Sasnovičové zahodila jasné vedení v souboji s Rebeccou Šramkovou.

Sestřih zápasu Šramková – Muchová.
Livesport

Muchová dokázala v úvodním dějství srovnat z 2:5 na 5:5, ale i tak šel první set na stranu slovenské kvalifikantky a až 174. hráčky pořadí. Od začátku druhé sady však byla česká favoritka lepší hráčkou a postupně se propracovala k luxusnímu náskoku, ačkoli si nechala v průběhu úvodního gamu rozhodujícího dějství ošetřovat palec na pravé noze a ztratila v něm servis.

Nasazená dvojka získala následujících pět her a za stavu 5:1 šla podávat na postup. Ani jeden ze čtyř mečbolů ale nevyužila, nechala Šramkovou diktovat tempo hry a o pár minut později bylo srovnáno. V posledních dvou gamech se hrálo přes shodu a oba vybojovala na svou stranu Slovenka.

Šramková, jež byla v žebříčku nejvýše na 111. pozici, tak na třetí pokus zvládla osmifinálové utkání na hlavní tour. Ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích WTA vyzve zkušenou veteránku Tatjanu Mariaovou.

Hrunčáková – Nosková 3:6, 3:6

Linda Nosková hned v úvodním lednovém týdnu zazářila postupem z kvalifikace do svého prvního finále na hlavní tour, v Adelaide mimo jiné vyřadila Darju Kasatkinovou, Viktorii Azarenkovou a Ons Jabeurovou a zastavila ji až pozdější šampionka Australian Open Aryna Sabalenková. Podobnou jízdu předvedla v Lyonu, kde coby kvalifikantka došla do čtvrtfinále.

V následujících měsících se však juniorské vítězce French Open přestalo dařit. Na první vítěznou sérii na nejvyšším okruhu od března a další účast mezi nejlepší osmičkou dosáhla až v tomto týdnu na tvrdém povrchu v Varšavě. V polském hlavním a největším městě se jako poslední vešla mezi nasazené hráčky.

Sestřih zápasu Hrunčáková – Nosková.
Livesport

Zatímco v úvodním kole proti kvalifikantce a zástupkyni až třetí stovky žebříčku Janě Fettové byla kousek od vyřazení, v souboji o čtvrtfinále dominovala proti bývalé 43. a nyní až 122. ženě pořadí Viktórii Hrunčákové. Na postup tentokrát potřebovala jen hodinu a osm minut.

V česko-slovenském derby trefila jen 48% prvních servisů, přesto měla utkání od začátku pod kontrolou a na podání zaváhala jen jednou. Soupeřce dovolila brejk až v koncovce zápasu, který sice nedopodávala, nicméně ho ukončila celkově čtvrtým brejkem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Noskovou čeká v pátek útok na třetí semifinálovou účast na turnajích WTA. Kromě letošního Adelaide se mezi nejlepší kvarteto podívala ještě na loňském Livesport Prague Open, kde sbírala své vůbec první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšší tour. Ve čtvrtfinále narazí na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Domácí hvězda smetla dvakrát 6:2 Claire Liuovou. Obě jsou jedinými nasazenými čtvrtfinalistkami a střetnou se poprvé.

Zbylé dvě čtvrtfinálové dvojice utvořily Heather Watsonová s Yaninou Wickmayerovou a Laura Siegemundová s Lucrezií Stefaniniovou, která se mezi osm nejlepších na hlavním okruhu probojovala poprvé.

Výsledky ženské dvouhry ve Varšavě