Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šwiateková se rozjela. Proti Pavljučenkovové téměř nechybovala a byla suverénní na servisu

Iga Šwiateková je bez ztráty setu v osmifinále
Iga Šwiateková je bez ztráty setu v osmifináleČTK / Panoramic / Chryslene Caillaud / Panoramic
Světová jednička Iga Šwiateková (23) na US Open po úvodním rozpačitém výkonu nabírá na obrátkách. Anastasii Pavljučenkovovou (33) ve večerním duelu na Arthur Ashe Stadium porazila 6:4, 6:2, když udělala jen devět nevynucených chyb a nečelila brejkbolu, a bez ztráty setu postoupila čtvrtý rok po sobě do osmifinále. V něm se polská šampionka z roku 2022 utká s další Ruskou Ljudmilou Samsonovovou (25).

Šwiateková – Pavljučenkovová 6:4, 6:2

Iga Šwiateková po vydřené úvodní výhře proti náhradnici Kamille Rachimovové, proti které musela odvracet tři setboly, nečelila v dalších dvou duelech jedinému brejkbolu. Po rozdrcení japonské deblistky Eny Šibaharové dominovala na podání i proti Anastasii Pavljučenkovové

Dvaadvacetiletá Polka v jediném předchozím střetnutí s o deset let starší Ruskou neztratila loni na antuce v Římě jediný game. Nyní na betonu v New Yorku sice tak jednoznačně nevyhrála, ale pro výhru 6:4, 6:2 si dokráčela bez komplikací, přičemž ani o jeden z devíti servisů nemusela hrát přes shodu. 

"Dnes jsem si to opravdu užila. Moc děkuji fanouškům, že vytvořili takovou atmosféru. Cítím se tu velmi dobře," pochvalovala si v pozápasovém rozhovoru na kurtu Šwiateková, jež trefila 19 winnerů a jen 9 nevynucených chyb.

"Na začátku turnaje jsem hledala rytmus, ale teď už je to mnohem lepší. Na kurtu se cítím dobře a snad to tak bude pokračovat i dál," dodala rodačka z Varšavy, která vyhrála 32 z 35 posledních utkání.

Statistiky zápasu Iga Šwiateková – Anastasia Pavljučenkovová
Statistiky zápasu Iga Šwiateková – Anastasia PavljučenkovováLivesport

Třiadvacetiletá Polka startuje na US Open pošesté a počtvrté v řadě nechybí v osmifinále. Dál to ale dotáhla jen v roce 2022, kdy získala jedinou z pěti grandslamových trofejí mimo antukové Roland Garros. 

O druhé newyorské čtvrtfinále si Šwiateková zahraje letos ve Flushing Meadows už se třetí Ruskou. Narazí na světovou šestnáctku Ljudmilu Samsonovovou (H2H 3:0), s níž vyhrála všechny tři vzájemné duely, ve dvou loňských střetnutích na tvrdém povrchu prohrála dohromady jen pět her.

Pětadvacetiletá Samsonovová ve třetím kole deklasovala 6:1, 6:1 domácí Ashlyn Kruegerovou a postupem do osmifinále vyrovnala nejlepší výsledek na majorech z Wimbledonu 2021 a US Open 2022.

Výsledky US Open ve dvouhře žen