Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová na US Open porazila Šwiatekovou a postoupila do premiérového semifinále majoru

Pegulaová po výhře nad Šwiatekovou na US Open.
Pegulaová po výhře nad Šwiatekovou na US Open.Profimedia
Jessica Pegulaová (30) na US Open dokázala poprvé porazit Igu Šwiatekovou (23) na grandslamu a postoupila do svého prvního semifinále. Američanka zvítězila 6:2, 6:4 a vzájemnou bilanci s Polkou upravila na 4:6. V boji o finále vyzve Karolínu Muchovou (28).

Šwiateková – Pegulaová 2:6, 4:6

Jessica Pegulaová má v této části sezony výbornou formu a potvrzuje to i na domácím grandslamu. Světová šestka během US Open Series ovládla tisícovku v Montrealu, dostala se do finále v Cincinnati a v New Yorku postoupila do premiérového semifinále na majorech.

Američanka ve čtvrtfinále porazila světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou za hodinu 28 minut 6:2, 6:4 a cestou mezi čtyři nejlepší neztratila ani set.

Úvodní sada byla od začátku v režii Pegulaové, která se ujala vedení 4:0. Do konce setu už nezaváhala na podání a náskok si udržela. Druhé dějství rozhodla brejkem v sedmé hře a o tři gamy později zápas dopodávala. Po využití třetího mečbolu Američanka prolomila prokletí grandslamových čtvrtfinále a na sedmý pokus v této fázi turnaje zvítězila. Třikrát neuspěla na Australian Open, jednou na Roland Garros, ve Wimbledonu i před dvěma lety na US Open. Vloni dohrála ve Flushing Meadows v osmifinále.

"Konečně se mi to povedlo a mohu o sobě říct, že jsem grandslamová semifinalistka. Věděla jsem, že to zvládnu, když budu hrát svou hru a nebudu po neúspěších frustrovaná," řekla v rozhovoru na kurtu Arthura Ashe Pegulaová.

V boji o finále se ve čtvrtek utká s Karolínou Muchovou. Češka sehrála s Pegulaovou zatím jediné utkání, v generálce na letošní US Open s ní prohrála ve druhém kole turnaje v Cincinnati 7:5, 4:6, 2:6. "Karolína je velmi dobrá a talentovaná. Má spoustu zkušeností, takže budu muset předvést svůj nejlepší tenis," uvedla Pegulaová.

Muchová se střetne v semifinále US Open s americkou tenistkou podruhé za sebou. Vloni bojovala neúspěšně o postup do finále s pozdější šampionkou Coco Gauffovou.

Rodačka z Buffala také navázala na předchozí postupy krajanky Emmy Navarrové či Taylora Fritze a Francese Tiafoea. Dva muže a dvě ženy v semifinále US Open měli Američané naposledy v roce 2003.

Šwiateková nevyužila možnost získat šestý grandslamový titul v kariéře a druhý na US Open, kde triumfovala před dvěma lety. Pegulaová se pomstila za porážku ze čtvrtfinále v roce 2022, kdy Polka celý turnaj vyhrála a upravila ze svého pohledu bilanci vzájemných zápasů na 4:6.

Výsledky dvouhry žen na US Open