Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Navarrová vylepšila maximum na majorech i na domácím US Open, v New Yorku je už v semifinále

Navarrová vylepšila maximum na majorech i na domácím US Open, v New Yorku je už v semifinále.
Navarrová vylepšila maximum na majorech i na domácím US Open, v New Yorku je už v semifinále.Profimedia
Emma Navarrová (23) pokračuje v letošním neustálém vylepšování grandslamového maxima. Po třetím kole na Australian Open, osmifinále na Roland Garros a čtvrtfinále ve Wimbledonu je dokonce v semifinále US Open. V boji o něj Američanka porazila 6:2, 7:5 Španělku Paulu Badosaovou (26), navázala na skalp obhájkyně titulu Coco Gauffové a zajistila si posun do TOP 10.

Badosaová – Navarrová 2:6, 5:7

Emma Navarrová si letos v lednu v Hobartu zahrála své dosud jediné finále na okruhu WTA, které proměnila v titul, a čím dál více na sebe upozorňuje i na grandslamech, na nichž měla před sezonou na kontě jedinou výhru. Na každém majoru své maximu vždy o jedno kolo vylepšila.

Na Australian Open byla poprvé ve třetím kole, na French Open to dotáhla do osmifinále, ve Wimbledonu vypadla až ve čtvrtfinále a nyní při třetím startu na US Open je už mezi čtyřkou nejlepších. Dva dny po skalpu krajanky a loňské šampionky Coco Gauffové si poradila i se Španělkou Paulou Badosaovou.

Navarrová získala hladce bez ztrázty podání první set, ale ve druhém prohrávala už 1:5. Šestadvacetiletá Španělka Badosaová, jež rovněž usilovala o první grandslamové semifinále, ale náskok neudržela. Američanka hnaná publikem v následujících šesti gamech ztratila jen pět míčků a parádním způsobem duel ukončila.

Soupeřkou Navarrové v boji o finále bude vítězka čínsko-běloruského souboje mezi Arynou Sabalenkovou a Qinwen Zheng.

Mezi čtvrtfinalistkami je i Karolína Muchová, kterou ve středu čeká Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.

Výsledky US Open ve dvouhře žen