Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v osmifinále US Open přehrála finalistku posledních dvou majorů a udrží se v TOP 100

Karolína Muchová postoupila v New Yorku do čtvrtfinále.
Karolína Muchová postoupila v New Yorku do čtvrtfinále.ČTK / AP / Eduardo Munoz Alvarez
Karolínu Muchovou (28) dělí už jen jedna výhra od úspěšné obhajoby loňského semifinále na US Open. Bývalá světová osmička v osmifinále přehrála 6:3, 6:3 pátou hráčku pořadí a finalistku posledních dvou podniků velké čtyřky Jasmine Paoliniovou (28) a zajistila si setrvání v TOP 100 žebříčku. Ve čtvrtfinále bude čelit nasazené dvaadvacítce Beatriz Haddadové Maiaové (28).

Muchová – Paoliniová 6:3, 6:3

Karolína Muchová zvládla všechny čtyři zápasy na letošním US Open ve dvou setech, ačkoli se musela vypořádat s dvojnásobnou šampionkou a bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou, Anastasií Potapovovou a naposledy s pátou hráčkou žebříčku a finalistkou posledních dvou grandslamů Jasmine Paoliniovou, s níž vyhrála i čtvrtý vzájemný souboj.

Olomoucké rodačce se v úvodních minutách nedařilo najít rytmus, příliš chybovala a italskou protivnici pustila do náskoku 3:1. Poté však seřídila mířidla, začala mít ve výměnách navrch, ziskem pěti her v řadě nepříznivý vývoj otočila a po 36 minutách si zajistila vedení o set.

Ve druhé sadě dokázala Paoliniová držet krok jen do stavu 3:3. Poté se Muchové podařilo poprvé v tomto setu sebrat soupeřce servis, brejk potvrdila čistou hrou a utkání ukončila již na returnu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bývalá světová osmička, která si postupem do čtvrtfinále zajistila setrvání v TOP 100 pořadí, upravila svou bilanci v osmifinále grandslamů na 6:1. Jediný nezdar zapsala před čtyřmi lety právě ve Flushing Meadows.

Pozitivní úspěšnost má na majorech i ve čtvrtfinále (3:2), v posledních dvou porazila Anastasii Pavljučenkovovou na loňském French Open a Soranu Cirsteaovou před rokem v New Yorku.

Na probíhajícím US Open evidentně chytla skvělou formu, přestože se jedná o její teprve šestý letošní turnaj. Do aktuální sezony totiž naskočila kvůli devítiměsíční pauze zaviněné zraněním pravého zápěstí až na konci června těsně před Wimbledonem.

Muchová bude ve čtvrtfinále čelit semifinalistce loňského French Open a nasazené dvaadvacítce Beatriz Haddadové Maiaové (H2H 3:0). Brazilka udolala 6:2, 3:6, 6:3 bývalou světovou jedničku, grandslamovou šampionku a dvojnásobnou finalistku newyorského majoru Caroline Wozniackou a podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamů.

Další čtvrtfinálové dvojice jsme poznali už v neděli, vytvořily je Paula Badosaová s domácí Emmou Navarrovou a loňská finalistka Aryna Sabalenková se zlatou medailistkou z nedávné olympiády Qinwen Zheng.

Výsledky dvouhry žen na US Open