Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner v posledních devíti setech ztratil jen 18 gamů, šanci nedal ani O'Connellovi

Sinner je čtvrtý rok po sobě v osmifinále US Open.
Sinner je čtvrtý rok po sobě v osmifinále US Open.Profimedia
Jannik Sinner (22) na US Open po úvodní prohrané sadě s Mackenziem McDonaldem ztratil v dalších devíti setech dohromady jen 18 gamů. Australana Christophera O'Connella (30) deklasoval 6:1, 6:4, 6:2 a čtvrtý rok po sobě na newyorském grandslamu postoupil do osmifinále. O vyrovnání předloňského maxima si první hráč světa zahraje s domácím Tommym Paulem (27).

Sinner – O'Connell 6:1, 6:4, 6:2

Jannik Sinner na US Open hraje první turnaj po zveřejnění březnové dopingové kauzy, ze které byl v tichosti a téměř bez trestu omilostněn. V úvodním kole s McDonaldem sice prohrál první set, ale od té chvíle dominuje.

Další sety vyhrál 6:2, 6:1, 6:2, 6:4, 6:0, 6:2, 6:1, 6:4 a 6:2. Ve druhém kole nedal šanci Alexi Michelsenovi a ve třetím potvrdil roli velkého favorita proti Christopheru O'Connellovi z Austrálie, s nímž letos po porážce v Atlantě 2021 otočil vzájemnou bilanci na 2:1.

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Christopher O'Connell.
Statistiky zápasu Jannik Sinner – Christopher O'Connell.Livesport

Dvaadvacetiletý Ital v zápase nasázel 15 es, po servisu prohrál jen 16 míčků a nečelil brejkbolu. Nastřílel 46 winnerů a udělal jen 22 nevynucených chyb. O zisku všech tří setů rozhodl hned v úvodu a po necelých dvou hodinách měl úspěšně splněno. 

"Dnes to byl skvělý zápas. Párkrát jsme spolu hráli a já věděl, že musím hrát solidně celý zápas. Servis mi skvěle fungoval, s výkonem jsem moc spokojený. A děkuju všem za podporu, byla úžasná," komentoval Sinner.

Sinner v New Yorku startuje týden po triumfu na Masters v Cincinnati a hlavně po zveřejnění informace o dvou pozitivních testech na přítomnost steroidu. Ty měl mít v průběhu března, ovšem pokaždé byl úspěšný s odvoláním a vysvětlením a body a peníze mu byly odebrány pouze za výsledek na Masters v Indian Wells.

Aktuálně protáhl svou neporazitelnost na sedm zápasů. Letos má bilanci 51:5, od loňského US Open pak 71:7. 

US Open je pro Sinnera zatím stále nejneúspěšnějším grandslamem. Zatímco na Australian Open triumfoval a na pařížské antuce a londýnské trávě hrál semifinále, ve Flushing Meadows je jeho maximem předloňské čtvrtfinále. V něm nevyužil mečbol proti pozdějšímu šampionovi Carlosovi Alcarazovi.

Nyní je v New Yorku čtvrtý rok po sobě v osmifinále a po nečekaných kolapsech Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče mu konkurence slábne. "V tomto sportu se může stát cokoliv. Každý soupeř je velkou výzvou. Došlo k několika překvapením. Jsem rád, že já jsem pořád ve hře a doufám, že odehraju co nejvíce zápasů," řekl Sinner.

O vyrovnání předloňského maxima a čtvrtfinále i na čtvrtém letošním grandslamu si zahraje s domácím Tommym Paulem. Sedmadvacetiletý Američan ve třetím kole porazil 6:7, 6:3, 6:1, 7:6 kanadského mladíka Gabriela Dialla a obhájil loňské osmifinále. Proti Sinnerovi bude usilovat o premiérové čtvrtfinále na domácím grandslamu.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů