Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner porazil domácího Paula a o semifinále si v New Yorku zahraje s Medveděvem

Sinner porazil domácího Paula a v New Yorku postoupil do čtvrtfinále.
Sinner porazil domácího Paula a v New Yorku postoupil do čtvrtfinále.Profimedia / ČTK / AP / Adam Hunger
Jannik Sinner (23) na US Open zvládl duel s nebezpečným Američanem Tommy Paulem (27) a ve Flushing Meadows se podruhé dostal do čtvrtfinále. Ital v nočním zápase na kurtu Arthura Ashe zvítězil 7:6, 7:6, 6:1 a vzájemnou bilanci upravil na 3:1. O semifinále se utká s Daniilem Medveděvem (28).

Sinner –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Paul 7:6, 7:6, 6:1

Sinner zvládl duel proti domácímu Paulovi v nočním zápase na kurtu Arthura Ashe ve třech setech. První hráč světa si musel poradit nejen se soupeřem, ale také s diváky, kteří byli jasně na straně domácího Američana. Postup do druhého čtvrtfinále US Open slavil za dvě hodiny a 42 minut, když první dvě sady vybojoval v tie-breaku a ve třetí už měl jasně navrch.

Začátek zápasu se Italovi vůbec nepovedl a prohrával 1:4, sadu však dokázal otočit a zkrácenou hru získal poměrem 7:3. Ve druhém dějství ani jeden z hráčů nezaváhal na podání a byl to znovu Sinner, kdo rozhodl ve vyrovnaném tie-breaku. Američana ztráta dvou vyrovnaných setů položila a do konce utkání získal už jen jednu hru.

Sinner během utkání zahrál 29 vítězných míčů a 10 es. Po prohrané úvodní sadě turnaje proti dalšímu Američanovi Mackenzie McDonaldovi vyhrál už devět setů v řadě a ve Flushing Meadows podruhé postoupil mezi nejlepších osm hráčů.

"Ani jeden z nás jsme nehráli svůj nejlepší tenis, bylo trochu větrno a bylo těžké najít rytmus. Já jsem ho našel ve třetím setu a můžu být na sebe hrdý, že jsem porazil tak těžkého soupeře a postoupil do dalšího kola," zhodnotil zápas v rozhovoru na kurtu Sinner.

Ital letos zažívá svou nejlepší sezonu a daří se mu i na turnajích velké čtyřky. Na Australian Open poprvé triumfoval na majorech, na Roland Garros prohrál až v semifinále s Carlosem Alcarazem a ve Wimbledonu ve čtvrtfinále s Medveděvem. Právě ruský hráč bude jeho soupeřem v boji o semifinále i tentokrát. Pátý nasazený a vítěze turnaje z roku 2021 obhajuje loňské finále.

Borges –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Medveděv 0:6, 1:6, 3:6

Medveděv v osmifinále US Open deklasoval outsidera Nuna Borgese 6:0, 6:1, 6:3. Borgos se tak dostal jen o kolo dál než Jakub Menšík, kterého vyřadil po třech odvrácených mečbolech. Šampion ročníku 2021 a loňský finalista bude ve čtvrtfinále čelit světové jedničce Sinnerovi.

Rus tak i letos potvrzuje, že se mu na posledním grandslamu sezony daří nejvíce. Mimo zisku jediného titulu z majorů zde přidal další dvě finále a popáté z šesti posledních ročníků postoupil do čtvrtfinále.

Medveděv nad Sinnerem vede ve vzájemné bilanci 7:5, poslední grandslamové utkání ve Wimbledonu vyhrál po pětisetové bitvě. Předchozích pět utkání na tvrdém povrchu ale vyhrál Sinner.

Výsledky dvouhry mužů na US Open