Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedmý den na US Open: Popyrin se pokusí navázat na životní výhru, Gauffovou čeká americké derby

Gauffovou čeká náročný duel s krajankou Navarrovou.
Gauffovou čeká náročný duel s krajankou Navarrovou.Profimedia
V New Yorku na posledním tenisovém grandslamu sezony se rozehrají osmifinálová utkání. Do boje o postup mezi osmičku nejlepších zasáhne i loňská vítězka Coco Gauffová (20), kterou čeká derby proti krajance Emmě Navarrové (23). Andrej Rubljov (26) vyzve v bitvě dvou hráčů TOP 10 Grigora Dimitrova (33) a Alexei Popyrin (28) se pokusí navázat na životní výhru proti Američanovi Francesu Tiafoeovi (26).

Andrej Rubljov –  Grigor Dimitrov

18:00, Arthur Ashe Stadium

Pro Rubljova je US Open nejúspěšnějším grandslamem. V roce 2017 si zde zahrál první čtvrtfinále na majorech a od té doby chyběl pouze jednou ve třetím kole. I letos zabojuje o postup mezi nejlepší osmičku a pokud zvládne duel s neoblíbeným Dimitrovem bude mít velkou šanci na své první grandslamové semifinále.

Bulhar mezi čtyři nejlepší ve Flushing Meadows už jednou postoupil, v roce 2017. Od té doby se mu však na posledním grandslamu sezony nedaří a mezi nejlepší šestnáctku postoupil až letos. V této sezoně má ovšem nejlepší formu za poslední roky a během turnaje neztratil ani set.

Ve vzájemné bilanci vede Rubljov těsně 4:3 a i jejich osmý zápas odehrají na tvrdém povrchu. Naposledy se radoval právě Rus, když loni na podzim postoupil do finále Masters v Šanghaji.

Coco Gauffová – Emma Navarrová

20:30, Arthur Ashe Stadium

Gauffová bude na US Open pokračovat v obhajobě jediného grandslamového titulu. Americká jednička zatím během turnaje nadělila dva kanáry a set ztratila pouze ve třetím kole s Elinou Svitolinovou. Světová trojka bude usilovat o třetí čtvrtfinále ve Flushing Meadows v řadě.

Proti krajance Navarrové ji však čeká velký test. Světová dvanáctka prožívá nejlepší sezonu v kariéře, během které nasbírala už 50 výher. V posledním vzájemném duelu ve Wimbledonu Gauffovou porazila ve dvou setetch. Na začátku roku v Aucklandu zvítězila mladší z krajanek a získala jediný letošní titul.

Alexei Popyrin  – Frances Tiafoe

01:00, Arthur Ashe Stadium

Popyrin ve třetím kole šokoval skalpem obhájce titulu Novaka Djokoviče a zaznamenal největší výhru kariéry. Na letošním US Open poprvé přešel přes třetí kolo grandslamu a potvrzuje skvělou formu na tvrdých površích. V polovině srpna navíc nečekaně ovládl turnaj Masters v Montrealu.

Australan se rozhodně nezalekne ani domácího Tiafoeho. Dvacátý hráč světa a finalista poslední tisícovky v Cincinnati bude v New Yorku usilovat o třetí čtvrtfinále v řadě. Předloni skončil až v boji o finále s pozdějším šampionem Carlosem Alcarazem, minulý rok nestačil na Bena Sheltona, kterému v předchozím zápase oplatil loňskou porážku a potvrdil, že se mu na americké půdě daří.