Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal nezvládne ani další velký turnaj, na US Open se Španěl nepředstaví

Nadal si na US Open nezahraje.
Nadal si na US Open nezahraje.AFP
Osmatřicetiletého španělského tenistu Rafaela Nadala letos trápí zdravotní komplikace a především kvůli nim se odhlásil z několika velkých turnajů, a to i grandslamového Australian Open a Wimbledonu. Další odhlášku zveřejnil dnes prostřednictvím sociálních sítí. Španěl se nakonec nezúčastní ani posledního majoru sezony US Open.

Rafael Nadal vynechal téměř celou sezonu 2023 a po roce se vrátil do soutěžních bojů letos v lednu v Brisbane. Už ve třetím zápase se však opět zranil a jeho tělo si znovu vynutilo více než tří měsíční pauzu.

Od té chvíle se antukový král zaměřil na hru především na svém oblíbeném povrchu, když absolvoval domácí turnaj v Barceloně, Masters v Římě, French Open, dvěstěpadesátku v Bastadu a olympijské hry v Paříži.

Po poslední čtyřhře po boku Carlose Alcaraze se zmínil, že potřebuje nějakou dobu odpočívat a neví, kde a kdy bude jeho následující turnaj. 

“Etapa skončila. Řekl jsem si, že se rozhodnu po olympiádě, jaký bude zbytek mojí kariéry, a dnes je tato etapa u konce. Musím jít domů a analyzovat situaci, abych zjistil jaká touha a síla mi zbyla."

Pár dní po skončení v Paříži Španěl na svých sociálních sítích zveřejnil příspěvek, ve kterém oznamuje, že se nezúčastní letošního US Open. Nadal tak letos bude chybět na třetím ze čtyř majorů. Přihlášený je do konce roku pouze na Laver Cupu v Berlíně, kde před dvěma lety pomáhal ukončit kariéru svému rivalovi Rogeru Federerovi.

"Rozhodl jsem se letos nestartovat na US Open, na místě, odkud mám tolik úžasných vzpomínek. Budou mi chybět elektrizující noční zápasy v New Yorku na stadionu Arthura Ashe, ale nemyslím si, že bych teď ze sebe mohl vydat maximum. Moc děkuji svým americkým fanouškům. Budete mi chybět a uvidíme se někdy jindy," řekl Nadal.