Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz na US Open zdolal Zvereva a na pátý pokus překonal čtvrtfinále grandslamu

Taylor Fritz si poprvé zahraje semifinále grandslamového turnaje.
Taylor Fritz si poprvé zahraje semifinále grandslamového turnaje.ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth
Taylor Fritz (26) na pátý pokus uspěl ve čtvrtfinále majoru. Americký tenista se do prvního grandslamového semifinále dostal na domácím US Open po výhře 7:6, 3:6, 6:4, 7:6 nad Němcem Alexanderem Zverevem (27). O finále si zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Fritz – Zverev 7:6, 3:6, 6:4, 7:6

Tayloru Fritzovi se před US Open nedařilo, v New Yorku ale porazil už pět soupeřů a ztratil přitom jen dva sety. Dva dny po výhře nad předloňským finalistou Casperem Ruudem z Norska si poradil i s Alexanderem Zverevem, kterého porazil na druhém grandslamu po sobě a vzájemnou bilanci vyrovnal na 5:5.

Šestadvacetiletý Američan sice využil jen 2 z 13 šancí na brejk, ale pomohlo mu to k zisku klíčové třetí sady, v níž za stavu 4:4 přežil brejkbol. Za stavu 2:1 na sety už na servisu dominoval a v tie-breaku potvrdil mírnou převahu. Po třech a půl hodinách boje zvítězil 7:6, 3:6, 6:4, 7:6.

Statistiky zápasu Taylor Fritz – Alexander Zverev
Statistiky zápasu Taylor Fritz – Alexander ZverevLivesport

"Byl to velmi těžký zápas. Hráli jsme spoustu extrémně náročných výměn, což bylo obtížné i po psychické stránce udržet hlavu neustále ve hře. Jsem moc šťastný," že jsem poprvé v semifinále," radoval se Fritz.  

Čtvrtfinále majoru hrál Fritz popáté v kariéře a na čtvrtém z pěti posledních grandslamů. Až nyní to však dotáhl mezi kvarteto nejlepších.

O postup do finále si světová dvanáctka Fritz zahraje s krajanem Francesem Tiafoem, nebo Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů