Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík si o titul před OH nezahraje, v Umagu prohrál první antukové semifinále s Musettim

Jakub Menšík v prvním antukovém semifinále neuspěl.
Jakub Menšík v prvním antukovém semifinále neuspěl.Profimedia
Jakub Menšík (18) si v chorvatském Umagu o první titul z turnaje ATP nezahraje. Český teenager ve svém druhém semifinále a prvním na antuce podlehl 4:6, 1:6 světové sedmnáctce Lorenzu Musettimu (22) z Itálie a může se vydat směr Paříž na olympijskou premiéru.

Menšík – Musetti 4:6, 1:6

Jakub Menšík po nezdarech na trávě a nepovedeném "výletu" do amerického Newportu přesunul do chorvatského Umagu, aby na istrijské antuce vyladil formu na olympijský turnaj. S počtem odehraných zápasů může být spokojený, ztroskotal až na raketě čtvrtého soupeře. 

Po dvousetových výhrách nad australským obhájcem titulu Alexeiem Popyrinem, pátém nasazeném Italovi Lucianu Darderim a tchajwanském outsiderovi Chun Hsin Tsengovi nestačil až na druhého nasazeného Lorenza Musettiho z Itálie. 

Sestřih zápasu

Jakub Menšík na Lorenza Musettiho nestačil
Livesport

Osmnáctiletý Čech proti o čtyři roky staršímu semifinalistovi letošního Wimbledonu od začátku zaostával. V úvodu sice vyrovnal z 1:3 na 3:3, ale dál postrádal úderovou jistotu, často kazil a uhrál už jen dvě hry. Po hodině a čtvrt se 17. hráčem světa prohrál 4:6, 1:6. 

81. hráč světového pořadí Menšík si u Jaderského moře zahrál semifinále na turnaji ATP podruhé v kariéře a poprvé na antuce. Jeho maximem zůstává finále z Dauhá, kde letos v únoru prohrál až v boji o titul s Karenem Chačanovem. 

Menšík se nyní přesune do Paříže, kde ho v neděli čeká premiéra na olympiádě. V prvním kole se utká s Kazachem Alexanderem Ševčenkem.

Musetti postoupil do svého celkově 4. finále. V roce 2022 slavil triumfy na antuce v Hamburku a v domácí hale v Neapoli, před měsícem na trávě v londýnském Queen's Clubu na triumf poprvé nedosáhl.

V Chorvatsku, kde před třemi lety triumfoval Carlos Alcaraz a o rok později Jannik Sinner,  si o třetí titul zahraje s Franciscem Cerúndolem. S o tři roky starším Argentincem oba vzájemné duely a oba na antuce vyhrál. Uspěl před čtyřmi lety na challengeru i předloni na cestě za triumfem v Hamburku. 

Rubljov  – Cerúndolo 6:7, 4:6

Cerúndolo v prvním semifinále vyřadil šampiona z roku 2017 a letos nasazenou jedničku Andreje Rubljova. Ruského tenistu, který do Chorvatska dorazil se sérií čtyř překvapivých porážek, porazil 7:6, 6:4 a vzájemnou bilanci upravil na 2:1.

Sestřih zápasu

Francisco Cerúndolovi vyřadil Andreje Rubljova
Livesport

Pětadvacetiletý Argentinec ukončil více než rok dlouhé čekání na své celkově 5. finále. Oba předchozí triumfy slavil na podnicích ATP 250 - na antuce ve švédském Bastadu 2022 a na trávě v britském Eastbourne 2023.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu