Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík poprvé nadělil kanára a na olympijské generálce v Umagu postoupil do semifinále

Menšík v olympijské generálce postoupil do semifinále.
Menšík v olympijské generálce postoupil do semifinále.Profimedia
Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu neztratil na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou set ani se třetím soupeřem. Tchajwanského náhradníka Chun Hsin Tsenga (22) přehrál 6:0, 6:4, poprvé na okruhu ATP soupeři nadělil kanára a podruhé postoupil do semifinále. V něm se utká s wimbledonským semifinalistou Italem Lorenzem Musettim, nebo srbským šampionem z roku 2019 Dušanem Lajovičem.

Menšík – Chun Hsin Tseng 6:0, 6:4

Jakub Menšík se po nezdarech na trávě a nepovedeném "výletu" do amerického Newportu úspěšně chystá na svou olympijskou premiéru. Jediný přípravný turnaj na antuce hraje v chorvatském Umagu, kde už vyhrál tři zápasy 2:0 na sety.

Po australském obhájci titulu Alexeii Popyrinovi a pátém nasazeném Italovi Lucianu Darderim nezaváhal ani v roli favorita. Až 159. hráče světa Chun Hsin Tsenga, který se do hlavní soutěže dostal jen díky odhlášení zraněného Dána Holgera Runeho a duel českým teenagerem si zajistil po deklasování zdravotně indisponovaného italského veterána Fabia Fogniniho, přehrál 6:0, 6:4. 

Osmnáctiletý Čech do utkání vletěl jako uragán. V prvním setu ztratil po svém podání jen čtyři míčky, využil všechny tři brejkboly a po 26 minutách vyhrál 6:0. Kanára mezi dospělými soupeři nadělil potřetí v kariéře, poprvé však na turnaji vyšší kategorie než ITF.

Ve druhé sadě si sice vybral slabší chvilku a po ztrátě tří gamů v řadě prohrával 2:3, ale větší komplikace si nezpůsobil. K radosti českých fanoušků, kterých bylo na tribunách u Jaderského moře výrazně méně než ve středečním večerním programu, zvítězil hladce za hodinu a 20 minut.

81. hráč světového pořadí Menšík si čtvrtfinále na turnaj ATP zahrál potřetí v kariéře, poprvé na antuce a již na všech třech površích. poprvé na antuce. Do semifinále se prodral podruhé, v únoru na tvrdém povrchu v Dauhá prohrál až ve finále s Karenem Chačanovem.

O druhé semifinále na hlavním okruhu si na istrijském poloostrově, kde před třemi lety triumfoval Carlos Alcaraz a o rok později Jannik Sinner, zahraje v pátek pouhý dva den před zahájením olympijského turnaje v Paříži. Jeho soupeřem bude wimbledonský semifinalista Ital Lorenzo Musetti, nebo srbský šampion z roku 2019 Dušan Lajovič.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu