Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češi v Umagu zahájili generálku na OH. Menšík vyřadil obhájce, Macháč podlehl Monteirovi

Jakub Menšík porazil Alexeie Popyrina 2:0 na sety
Jakub Menšík porazil Alexeie Popyrina 2:0 na setyProfimedia
S poloviční úspěšností vstoupili do svého jediného přípravného turnaje před olympiádou čeští tenisté. Zatímco Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu přehrál hladce ve dvou setech australského obhájce titulu Alexeie Popyrina (24) a dal zapomenout na nezdary na trávě, Tomáš Macháč (23) neudržel vedení proti Brazilci Thiagu Monteirovi (30) a může si balit kufry do Paříže.

Menšík – Popyrin 6:3, 6:2

Jakub Menšík si letos odbyl premiéru na trávě a vyhrál na ní jen dva ze sedmi zápasů. Na čtyřech z pěti turnajů vypadl hned v prvním kole. Po Wimbledonu se navzdory blížící se olympiádě vydal i do USA na derniéru tradičního turnaje v Newportu, ani ve městě se sídlem Tenisové síně slávy ale neprorazil a po jediném vystoupení se zase vrátil do Evropy. 

O šest dní později už na antuce v chorvatském Umagu zahájil generálku na olympijský turnaj, který začíná za pět dní na pařížském Roland Garros. A na Istrii se hned v prvním kole postaral o vyřazení loňského šampiona Alexeie Popyrina, Australana přehrál 6:3, 6:2.

Sestřih zápasu

Jakub Menšík vyřadil obhájce titulu
Livesport

81. hráč světového pořadí Menšík rozhodl první set brejkem v osmém gamu a pak proměnil třetí setbol. Druhou sadu začal hned ziskem soupeřova podání, za stavu 3:1 se mu to proti 46. hráči světa povedlo znovu a v osmé hře při vlastním podání proměnil třetí mečbol.

O své třetí čtvrtfinále se osmnáctiletý Čech, který si v únoru v Dauhá zahrál první finále na okruhu ATP, utká s nasazeným Italem Lucianem Darderim, nebo domácím Dujem Ajdukovičem. Chorvat v sobotu v Bastadu uhrál set proti Rafaelu Nadalovi. 

Monteiro – Macháč 3:6, 6:3, 6:4

Naopak Tomáš Macháč skončil na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou hned v prvním kole. V Umagu český tenista v prvním zápase od vyřazení ve druhém kole Wimbledonu neudržel vedení proti Brazilci Thiagu Monteirovi a prohrál 6:3, 3:6, 4:6.

Třiadvacetiletý Macháč z pozice 39. hráče ATP duel dobře rozehrál a získal první set díky brejku v šesté hře. Druhá sada ale patřila o 40 míst hůře postavenému soupeři. Monteiro se ujal vedení 4:1, a když Macháč v osmém gamu nepotvrdil zisk Brazilcova podání, čistou hrou set doservíroval.

Statistiky zápasu Thiago Monteiro – Tomáš Macháč
Statistiky zápasu Thiago Monteiro – Tomáš MacháčLivesport

Rovněž ve třetí sadě Macháč hned po brejku ztratil vlastní servis. Pak při vedení 4:3 nevyužil v maratonském gamu čtyři možnosti na další zisk Monteirova podání a ve zbytku utkání uhrál už jen dva míče. Už v neděli pro Macháče turnaj skončil i ve čtyřhře, kde tvořil pár s Romanem Jebavým.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu