Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková na Turnaji mistryň? Do Rijádu by Češce mělo pomoct speciální pravidlo

Barbora Krejčíková by se měla kvalifikovat na Turnaj mistryň.
Barbora Krejčíková by se měla kvalifikovat na Turnaj mistryň.Profimedia
Američanky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Italka Jasmine Paoliniová si jako další tenistky zajistily start na Turnaji mistryň. Ve startovním poli závěrečné akce sezony pro osmičku nejlepších hráček v Rijádu doplnily Polku Igu Šwiatekovou a Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Jako grandslamová vítězka by v Rijádu neměla chybět ani Barbora Krejčíková, oficiálně to však stále potvrzené nemá.

Dvacetiletá Gauffová postoupila na prestižní turnaj potřetí v řadě. Letos si start zajistila díky dvěma titulům v Aucklandu a v Pekingu, šestkrát si zahrála semifinále včetně Australian Open či tisícovek v Indian Wells, Římě a Wuhanu. Jejím nejlepším výsledkem na Turnaji mistryň je loňská semifinálová účast.

Třetí start v řadě čeká i Pegulaovou, která letos získala titul v Berlíně, obhájila trofej v Torontu a postoupila do finále US Open.

Rybakinová je na Turnaji mistryň podruhé za sebou. Na kontě má letos pět finálových startů, z nichž vytěžila tituly v Brisbane, Abú Zabí a Stuttgartu. Aktuálně ale nehraje, kromě zdravotních potíží řeší i psychické problémy po rozchodu s trenérem Vukovem.

Paoliniová bude mezi elitou po své průlomové sezoně debutovat. Letos zazářila postupy do finále Roland Garros a Wimbledonu, titul získala v Dubaji.

Krejčíková si dvouhru na Turnaji mistryň zahrála pouze v roce 2021, kdy prohrála všechny tři zápasy ve skupině. Letos by měla startovat podruhé, i když v žebříčku WTA Race drží "až" 12. místo. Na akci pro osmičku elitních tenistek by se díky triumfu ve Wimbledonu měla dostat jako grandslamová šampionka, jež se v hodnocení sezony nachází mezi dvacítkou nejlepších.

Poslední postupovou pozici drží Číňanka Qinwen Zheng, za ní se nachází Američanky Emma Navarrová a Danielle Collinsová.

Turnaj mistryň v Rijádu začne 2. listopadu.